fredag 3 oktober 2014

Regeringsförklaring med snömos

Ja det var mycket snömos och en hel del oklarheter i Stefan Löfvens regeringsförklaring. Många floskler som ingen vet vad de betyder, men så blir det när det parlamentariska läget är så pass oklart. Hur länge får denna regering leva? Det vet vi ännu inte så därför var det väl säkrast att inte säga alltför mycket, som kunde reta de borgerliga partierna. 

Vad säga om ministrarna? Inte så märkliga val: Margot Wallström som utrikesminister var väntad och naturligtvis Magdalena Andersson som finansminister. Alice Bah Kuhnke verkar vara utsedd på grund av sin hudfärg som kulturminister samt demokratiminister och hon kommer säkerligen fortsätta utrensningen av det rasistiska arvet i Sverige. Det behövs någon sådan också i regeringen. Dessutom är hon kändis.

Nu är bara frågan hur länge denna regering får sitta. Blir det regeringskris när budgeten ska framröstas? Den ska presenteras för riksdagen senast om tre veckor, den 24 oktober. Sedan får vi se hur det går. Ifall oppositionen har en egen budget, som brukar vara fallet, så kan det bli regeringskris inom något halvår. I december ska budgeten tas och då kan det bli oenighet. Om inte regeringen lyckas kringgå detta. Tolv kvinnor och tolv män ska styra Sverige fram till dess.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar