fredag 18 december 2015

Statsminister Stefan Löfven är naiv

EU fungerar inte längre när det gäller flyktingpolitiken, men statsminister Stefan Löfven tror fortfarande på att Sverige ska få hjälp med alla asylsökande i Sverige. De ska omfördelas till andra länder. Dröm vidare statsministern! Det handlar om försvinnande få flyktingar som har omfördelats i Europa och av dem har Sverige snällt tagit emot några tiotal för vi följer alltid alla regler. Det är naivt av statsministern att tro att en omfördelning ska hjälpa landet i någon större utsträckning. 

Men det är vad det handlar om nu för statsministern att Sverige ska bli av med kanske 20-30 000 asylsökande så att det lättar bördan för Sverige. Det kommer inte att hända. Han påstår att lilla Estland har uttalat sig för att ta emot asylsökande från Sverige. Ja de har en befolkning som inte ens är lika stor som i Stockholms län. De vill säkert ta emot tusentals flyktingar. Och att EU har skrivit in i ett beslut att länder som begär det ska få skicka flyktingar till andra länder betyder noll och intet.

Att statsministern poängterar detta visar enbart på den desperation som regeringen nu känner inför åren som kommer. EU har tagit emot kring 1,5 miljoner flyktingar och har försökt att stänga sina gränser, men ändå kommer fortfarande mer än 3 000 flyktingar i veckan till Sverige. Kommunerna tvingas att betala för dem fast staten ska stå för kostnaderna till att börja med, men de olika asylboendena är dyra. Kommunerna får utgifter för allt som tillkommer. 

I Värmland har senast hotell Storfors sadlat om och ska nu bli asylboende. Det ägs av två holländska familjer och gick ganska bra ett tag med företagskunder, men nu lönar det sig inte längre. Det är en bra affär att bli asylboende också i lilla Storfors med ett par tusen invånare. Det fyrstjärniga hotellet ska istället ta emot 50 flyktingar i sina fjorton rum. De ska få hemlagad frukost, plus lunch och middag från restaurang samt arabiska kanaler på TV-apparaterna. Skattebetalarna ska således se till att hotellet lönar sig. Det är typiskt för utvecklingen att hotellet går över till statlig och kommunal finansiering.
Hotell Storfors i Värmland sadlar om och blir flyktingboende. Det lönar sig.
Staten betalar. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar