onsdag 27 januari 2016

Asylsökande ska försörja sig själva

UPPDATERAT
Det är inte bara i Danmark eller andra europeiska länder, som asylsökande måste ta av sina egna tillgångar för att försörja sig. Det gäller också i Sverige, vilket Hanne Kjöller på DN påminner om här. I Sverige, där vi har en egen variant av danskarnas smyckelag, gäller att "Dagersättning ska endast utgå till en utlänning som saknar egna medel. En individuell prövning ska ske i varje enskilt fall. Om utlänningen har eller får tillgång till kontanter, banktillgodohavanden eller andra tillgångar som lätt kan omvandlas till likvida medel ska han eller hon i första hand använda dessa för sin försörjning." 

Omid Qasimi vann 250 000 på triss.
Jag tänkte på detta när Omid Qasimi från Afghanistan vann 250 000 i går på TV4 i trissdragningen. Han var så glad och hoppades nu att han skulle få stanna i Sverige. Ja, det hänger inte på pengarna om han får stanna, men visst är det rättvist att han ska använda dem till sin försörjning. Och att inte vi ska försörja honom längre med skattemedel. Han kom till Sverige för tre år sedan och har ännu inte fått något besked om han får stanna eller ej. Bara väntetiden tycker jag är skandal. Han trodde att han var fri att använda pengarna till körkort och annat, men de går nog till hans försörjning istället, för vinsten var väldigt offentlig. Här är hans facebooksida.
5.2.2016
Här kan ni läsa om fler exempel på att människor som vill ha försörjningstöd måste göra sig av med sina tillgångar innan de får samhällets pengar, vilket Smålandsposten berättar. Det gäller alla, svenska medborgare som flyktingar. Inga kommentarer:

Skicka en kommentar