onsdag 4 maj 2016

Mona Sahlin i blåsväder igen

UPPDATERAT
Hon har utfärdat ett intyg skriver Expressen att hennes egen anställde säkerhetsman hade en högre månadslön än han egentligen hade. Varför hon behöver en säkerhetsanställd säger hon beror av att hon slutar som nationell samordnare mot våldsbejakande extremism i juni och behöver tänka på framtiden. Dock så har hon nu skydd av polisen i Stockholm och hon kommer att få det i framtiden också om hotet kvarstår.

Intyget som den säkerhetsanställde fick har han använt för att köpa en bostadsrättslägenhet i Saltsjöbaden på Solsidan på 210 kvadratmeter. Den kostade tio miljoner och avgiften är på 18 000 per månad och först fick han inte köpa den för bostadsrättsföreningen menade att han tjänade för dåligt för att kunna betala. Han har tjänat kring 400 000 kronor de senaste åren.

Men där kom intyget från Mona Sahlin på hennes tjänstebrevpapper som intygade att säkerhetsmannen hade en inkomst på 120 000 kronor per månad. Hennes egen lön är på drygt 80 000 per månad som nationell samordnare. Men detta betalar hon från sitt eget bolag: 60 000 per månad plus då sociala avgifter. Hon är mycket mån om sin säkerhet. När jag skrev om henne senast undvek jag att berätta var hon bodde. Hon har flyttat från sitt radhus i Nacka och hon fick drygt 4,5 miljoner då för sitt radhus förra året. Hon intygade att mannen i fråga hade en lön på 60 000 per månad, men erkänner nu att hon hade fel. Hans lön var 43 000 per månad.
20:46
Mona Sahlin avgår nu med omedelbar verkan som nationell samordnare mot våldsbejakande extremism. Det finns ett ärende hos polisen om osant intygande och hon har bett att få sluta nu istället för den 15 juni, som hon skulle ha gjort.
5.5.2016
Jag minns henne fortfarande från Nacka när hon kom gående och log mot mig och min lille son då på 90-talet. Hennes yngste son är lika gammal som min yngste son. Hon är absolut sorten som tidigare i århundradet skulle ha varit hemmafru och bondmora, en trygg mamma. Att hon inte kan hålla ordning på sin ekonomi är sorgligt. Att hon är uppfostrad till att alltid ta hand om värstingarna är också trist. Hennes pappa jobbade på ungdomsvårdskolor. Hon hade förlorat sin egen son Johan i en hjärtsjukdom när han var ett år då 1987 och den sorgen går naturligtvis aldrig över. Hon har tagit sig fram som feminist och genom att hålla sig väl med gubbarna. Men nu vid 59 års ålder vart ska hon ta vägen?
Här skrev jag tidigare om detta.

2 kommentarer:

  1. Senast jag såg efter fanns hennes nya adress på Flashback ...

    SvaraRadera
  2. "Hon har flyttat från sitt radhus i Nacka och hon fick drygt 4,5 miljoner då för sitt radhus förra året."

    45-55 m2 lägenhet innanför tullarna. Inte väldigt mycket att lägga
    som kontantinsats. Så en god lön borde underlätta för framtiden.

    SvaraRadera