torsdag 7 juli 2016

Ytterligare miljoner läggs på biltvätten i Göteborg

UPPDATERAT
Nu måste Göteborg lägga omkring två miljoner till på den populära fontänten vid Götaplatsen, populärt kallad biltvätten eftersom det går att köra med bil tvärsöver. Staden har blivit tvungen att ha två vakter dagtid, för barn leker i fontänen och riskerar att bli överkörda av kollektivtrafiken. Tänkte inte på det sade byråkraterna, som har jobbat för lite den här gången. 

Det var tjänstemännen på trafikkontoret som bestämde hur detta skulle se ut och politikerna i trafiknämnden fick aldrig se något förslag, klagar de. Skulle det inte bara ha varit att ha bett om ritningar på det hela? Något får man väl förvänta sig även av socialdemokrater? Antagligen var det jubel och klang över det hela. Så underbart med vatten vid denna plats. En sådan fin idé. Så gick säkert tongångarna.

Nu ska ett staket av glas sättas upp runt fontänen, 1,1 meter högt ska det bli. Tillräckligt för att hålla små barn borta förmodligen, men inte större. Bilisterna ska också begripa att de inte får köra här genom skyltar vid platsen. Hjälper det?

Här skrev jag tidigare om detta och här kan ni se också varför det heter biltvätten. Bilar kör igenom och barn leker i vattnet. 
12.7.2016
Anläggningen är nu arbetsplats för att det nya staketet av glas ska sättas upp. Det kommer att vara där på långsidorna, men inte på kortsidorna, så namnet biltvätten kan bestå. Det kommer fortfarande att vara tillgängligt. Men barnen ska hindras att springa ut framför bussar för att de vill leka i det mångfärgade vattnet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar