lördag 13 augusti 2016

Aida Hadzialic chansade och blev av med jobbet

Jag måste erkänna att jag aldrig har lagt namnet Aida Hadzialic på minnet, men hon har uppenbarligen varit gymnasie- och kunskapsminister sedan 2014 och dessutom yngst i regeringen eller någonsin som statsråd. Hon är både bosnisk och svensk medborgare och hon chansade uppenbarligen när hon drack två glas vitt vin, ett rött och dessutom ett glas med mousserande vin innan hon satte sig i bilen för att åka hem i torsdags till Malmö från Köpenhamn. 


Detta var fyra timmar efter att hon hade druckit dessa glas och hon påstår att hon trodde att alkoholen skulle ha försvunnit ur kroppen, men hon hade dubbel otur där fanns en poliskontroll, som stoppade henne och hon hade 0,2 promille i utandningen. Det är promillegränsen i Sverige. Personligen skulle jag aldrig ha druckit så mycket före bilkörning. Då är man berusad och det känns. Jag har själv kontrollerats en gång i en poliskontroll när jag var på väg hem efter jobbet från DN efter att ha druckit en stor lättöl innan, men då uppnår man inga promillegränser. Fyra glas med alkohol vet väl varenda människa att det inte går ihop med bilkörning. På pressträffen i förmiddags har hon dock ha sagt att hon drack två glas vin. Inte fyra som Göteborgs-Posten uppger.

Hon skulle absolut ha kunnat övernatta i Köpenhamn. Det har hon råd med, men efter denna poliskontroll, valde hon istället att ha presskonferens på förmiddagen i dag och meddelade sin avgång. Det blir ingen förlust för regeringen utan är ett sätt att tidigt stoppa skadeverkningarna för en regering, som inte är så enormt populär. Sensmoralen är kanske att man inte ska ta in så unga ministrar i regeringen. Inte ens om de är utifrån kommande muslimer och de får plats för att det är meningen att de ska lyfta skolan och gymnasiet, där de invandrade skolbarnen naturligtvis drar ned resultatet. Hon är ingen förebild varken för ungdomar eller muslimer, som ju inte ska dricka. 

För er som inte vet så är det ungefär lite mer än ett glas vin på 15 cl (13 procent alkohol) som gäller för att INTE klara promillegränsen i en kontroll. Det beror lite på om man äter samtidigt och också på hur mycket man väger. Man kan också utveckla en tolerans mot alkohol och känna sig nykter fast man inte är det. Två glas vin är för mycket innan man kör bil. Fyra glas är absolut alldeles för mycket. 

2 kommentarer:

 1. "Hon hade varit på konsert med Noel Gallagher's High Flying Birds på DR Koncerthuset, Köpenhamn, den kvällen."

  Inte så imponerad av hennes musiksmak. Oasis känns väldigt långt
  tillbaka ...

  Såg f ö bandet på Gröna Lund ifjol, men det kostade ju inget
  med gröna kortet och jag behövde inte åka utomlands heller ...

  SvaraRadera
 2. Hon lär inte gå lottlös ur det här.Med väl tilltagna ersättningar i form av diverse fallskärmar, så slipper hon att stå till arbetsmarknadens förfogande.
  Hon är fortfarande medlem i politiker maktens inre klubb.
  Möjligen får hon kanske sitta av lite tid på Elefantkyrkogården och vända papper som består utav byråkratiska utredningar m.m.
  Men då får hon sällskap av utkastade Generaldirektörer och Landshövdingar.
  Nåväl,när Gud Fader Stefan kallar så lär det inte bli titel sanitetsteknolog i alla fall.

  SvaraRadera