fredag 20 oktober 2017

Det gör ont på Martin Timell

UPPDATERAT
Martin Timell uttalar sig nu i Aftonbladet och säger att "om man är utsatt för hetsjakt gör det jävligt ont". Han har anklagats för homofobi, sexism och rasism. Även sexuella övergrepp och trakasserier ingår i det som vittnas om av medarbetare.  Och i går beslöt TV4 att ta honom ur tjänst. Samtliga program där han skulle ha synts under hösten tas också bort från tablån. Det går att se Timell som utnyttjad av TV4 eftersom det har kommit till kanalens kännedom för åtminstone ett par år sedan vad som hade hänt. 

Alla inspelningar som Martin Timell skulle ha medverkat i stoppas också. Ibland blir någon för dyrbar för en arbetsplats och det går inte att lyfta bort den. TV4 har tjänat mycket pengar på Martin Timell och han har också gjort det. Tjänat pengar. Själv har jag slutat att titta på hans program för flera år sedan. Han fyller 60 år i november och har naturligtvis sitt på det torra hur det än går. Men det är mycket trist att en tystnadskultur gjorde att det blev så här. "Fuskbyggarna" är inplanerad till våren och TV4 har inte bestämt hur de ska göra med detta program.

VD på TV4 Casten Almqvist har gått ut med ett pressmeddelande och sagt att "detta är ett underbetyg till oss som organisation, till ansvariga chefer och den kultur, som jag själv är ytterst ansvarig för". "Äntligen hemma" finns inte längre som hemsida på TV4. Kanalen ska prata med produktionsbolagen de anlitar och ha krav på sundare arbetsförhållanden samt en ökad dialog med TV4. Advokatfirman Zetterwalls ska göra en oberoende utredning om situationen.
15:48
Till Expressen erkänner han vad han har gjort och säger att "han inte har fattat att han har gjort folk jävligt illa". Att hans beteende har varit föråldrat och han säger att han ska "ringa runt och be om ursäkt samt söka hjälp". 
19:47
Lulu Carter säger detsamma som jag: det handlar om pengar. Martin Timell har varit en "kassako" som hon säger. Och hon blev utsatt för honom också. Hon har gjort 18 säsonger i nio års tid ändå. Fast hon blev upptryckt i hissen mot väggen och han sade att hennes bröst var "juveler" och att hon alltid måste ha urringat för tittarsiffrornas skull. 
23.10.2017
Martin Timell försvinner för gott från TV4. Kanalen har "aktivt blundat för saker och skälen är svåra att svara på", säger VD Kasten Almqvist. Nä, det borde de väl inte vara. Skälen heter pengar och ett gott liv för de inblandade. Girighet helt enkelt. VD själv har känt till det här sedan 2016. Men inte reagerat förrän nu. Dra på trissor!


Martin Timell försvinner ur rutan hos TV4 under hösten.
Faksimil från Google. Inga kommentarer:

Skicka en kommentar