onsdag 11 oktober 2017

Fatima Khawari bor i en lägenhet renoverad för pensionärer

UPPDATERAT
Fatima Khawari är 17 år och bor med sina syskon och sin mamma i en lägenhet, som skulle ha varit för pensionärer. Men det blev istället uthyrt till den här familjen från Afghanistan 2016 för Stockholm tvingades ta emot så många flyktingar. Fatima Khawari är ledare för uppropet mot att svenska myndigheter ska avvisa ungdomar till Afghanistan. Och hon är mycket elak mot vanliga svenska medborgare. Hon menar att ingen har mer rätt till Sverige än vad hon har. Svenska män står för hat medan hon står för kärlek. Och hon menar att regeringen i Sverige är som regeringen i Afghanistan. 

Hon bor några hundra meter från där jag är uppvuxen i söderförort i Björkhagen. Mina föräldrar hade flyttat runt i ett par år med mig mellan olika andrahandsbostäder. Bostadsbristen i Stockholm var lika stor då på 40-talet som den är nu. Min mamma hade astma och hade läkarintyg på att hon behövde en egen lägenhet för sig och familjen. Och när familjen skulle utökas med ett barn till så fick den en nybyggd lägenhet.

Fatima Khawari bor med sin familj i en lika stor lägenhet som jag själv växte upp i, men hon är inte ett dugg tacksam. Hon ser Mikael Ribbenvik på Migrationsverket som den stora skurken som vill kasta ut afghanska ungdomar från Sverige. Hon själv befinner sig inte i den sitsen utan har uppehållstillstånd. Hon förstår inte heller hur Sverige fungerar och tror inte att någon fick avstå lägenheten till hennes familj. Hon är för pensionärer, har hon sagt, och hon vill inte att grupp ska stå mot grupp. Men det är exakt detta som händer nu för resurserna är inte totala och som sagt det är bostadsbrist. 

Själv tänker hon åka till Afghanistan, för hon överger inte ungdomarna som skickas dit, säger hon. Hon inser inte att det är irrationellt att hon säger att hon kan åka dit, men inte andra. Hon står i spetsen för Ung i Sverige, som är en ideell organisation, som inte har så många sympatisörer bland vanliga svenskar. Det finns många unga i Sverige, som inte kommer från Afghanistan. Hon fick frågan varför hon inte bygger upp sitt eget land. Hon sade: Jag vill inte det.
12.10.2017
Vänsterpartiet har gett "asylkampen" i Ung i Sverige pris. De får gratulationer mest av svenska tanter. Så har jag alltid uppfattat denna kamp: att det är medelålders damer, som känner för dessa nyss ankomna. Spelar ingen roll varför de är här. Vänsterpartiet har alltid levt i en utopi, som aldrig kommer att bli verklighet.
16.10.2017
Det var Fatima Khawaris storebror som var "ankarbarnet" i familjen. De andra fick komma hit för att de hade honom här och hade nära anknytning på så vis. De kom allihop från Iran.
16.1.2018
Så har hon fått pris av ETC för att hon är årets gräsrot. Hon anser att det priset har hon fått för att svenska folket är med henne. Hur många som röstade framgår inte. 
10.7.2018
Här är fortsättningen på historien: Khawari bor numera på söder i Stockholm ihop med en kvinna som jobbar för Ben&Jerry, glassfabrikant. Ett amerikanskt företag som engagerade sig för afghanerna när gymnasielagen togs i riksdagen och alla skulle få stanna. Politisk påverkan från USA för ensamkommande från Afghanistan, fantastiskt. Vi lever en global värld.
11.12.2018
De båda kvinnorna har numera flyttat isär och Khawari bor med släktingar igen. Migrationsverkets Fredrik Bengtsson gick ut och dementerade de falska uppgifter som bland annat Khawari spridit att någon tagit livet av sig i Åstorp i Migrationsverkets förvar. Gudrun Schyman spred också den uppgiften plus Amir Nabizadeh talesperson för afghanerna. 
Här fick Fatima Khawari och hennes familj en lägenhet år 2016.
Egentligen skulle pensionärer ha fått bo där,
men det ändrades och de nytillkomna fick flytta in.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar