måndag 4 december 2017

Kommunalskatten höjs år 2018

I juletider vill vi vara goda och ännu mer så om vi verkligen är bekännande kristna. Jag har lite trött konstaterat att opinionen har svängt nu till slut och godhet har ifrågasatts som ord och som vilja. Inga krav ställs när alla vill vara goda och godhet har varit ledstjärnan för många politiker under fler årtionden i Sverige. Allra tröttast blir jag när jag tänker på förre moderatledaren Fredrik Reinfeldt som alltid vill vara god även om det till sist visar sig att detta betyder att var dum och vända sig mot sitt eget folk. I Reinfeldts värld är all invandring alltid av godo. Kanske beroende på att hans egen släkt har invandrat för inte så länge sedan

En ungdomspedagog skrev nu i Göteborgs-Posten om sin egen upplevelse av denna godhetspolitik. Den medförde att människor kom hit och låtsades vara barn för att få det allra bästa och mesta av bidrag och omsorg, som fanns att få i Sverige. Det är en verklighet som jag och andra har sett i rätt många år nu. Tröttheten över detta har infunnit sig för länge sedan när en vuxen har kostat samhället kring 1,2 miljoner per år för de måste tas om hand av så många andra vuxna för att de låtsades vara barn. Det betyder för den som kan tänka längre att svenskar har skott sig på de som kom hit och vi andra har betalat.

Detta är inte slut ännu för vi kommer alla att drabbas över kommunalskatten. Detta sedan regeringen beslutade att tvinga kommunerna att ta emot nya invånare. Upp till sex kronor i höjning av kommunalskatten har beräknats att bli kostnaden för dessa. Regeringen kommer att bli tvungen att hitta på nya skatter för att kompensera kommunerna. Vi får veta exakt hur det blir den 15 december inför år 2018 då SCB publicerar hur det ser ut i landet. Vår godhet gör att vi blundar för ekonomiska fakta. Det kommer att skilja sex kronor redan år 2018 enligt Skattebetalarnas beräkning av kommunalskatterna runt om i landet. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar