måndag 29 januari 2018

Frusen ren urin fixade medaljerna i OS

UPPDATERAT
Ja vem kan man lita på? Uppenbarligen inte president Putin eller det ryska laget i OS. Ryssarna har konsekvent fuskat sig till medaljer i det prestigefyllda OS. Det avslöjar Uppdrag Granskning nu. Idrottarna hade alltid tillgång till ren frusen urin dygnet runt för dopningsproven. Är det någon som blir förvånad? Inte jag för världen vill bedras och se storartade mänskliga prestationer. Det är ett nöje som finns numera att sitta i soffan och heja på svenskarna som störtar utför backarna på skidor eller kämpar i långa lopp. Folket vill ha bröd och skådespel. Det visste redan de gamla romarna. 

Personligen upplever jag samhället mer och mer som ett sjörövarsamhälle. Även i Sverige. I går såg jag en bil åka iväg som hade stått stilla i ett par år. Den var absolut inte trafikduglig och de som körde den var några som inte brydde sig. De tyckte den var ett kap. Jag tycker det är tendensen för den nya tiden. Går det så går det. Lagar och bestämmelser vad är det?

Denna sjörövarmentalitet breder ut sig över världen eftersom vi mixas fortare än tidigare. Särskilt i vårt land, där eliten är desperata efter en underklass de kan styra. Dock hade de inte sett framför sig att underklassen skulle bli så talrika att de förändrade hela samhället. En typisk sådan person är nationalekonomen Tino Sanandaji som naturligtvis har en poäng med sin bok Massutmaning. Jag skrev om hans bok, som kom för ett år sedan här. Men han får inte det gehör han hade tänkt sig i sitt hemland. Han ses som en dopad outsider som inte har tillräckligt med underlag till sina slutsatser fast han har lång utbildning. Men han är inte inne i det svenska politiska systemet. Och han skriver om sådant som politiskt sett fortfarande är tabu. Han anses för aggressiv och stöter bort människor. Den svenska mentaliteten är inte sådan.

President Putin är slugare än så och har varit medveten om den dopning som nu har framkommit. Han fick många poäng genom alla de vinster som idrottarna tog och fick en popularitet på häpnadsväckande dryga 80 procent. Nu är Ryssland inte längre med i OS. De uteslöts och får inte delta längre. Och president Putin menar förstås att det är en västerländsk konspiration mot hans idrottsliga hjältar. Att de tog hem 33 medaljer i vinter-OS i Sotji spädde på hans popularitet och det gör att hans ställning som president inte är hotad. Han kommer att bli omvald för en fjärde presidentperiod den 18 mars. Det är trist för världen att ett så stort land som Ryssland inte längre kan betraktas som pålitligt i några sammanhang. OS i Sydkorea inleds den 9 februari. Det är 42 ryska idrottare som överklagat avstängningarna frå OS. Sjörövare använder numera vetenskapen för sina erövringar.
16:31
Det går enkelt att öppna de flaskor som används för dopningsprov genom att ställa dem i kylskåp några timmar. Då går det lätt att öppna dem och locket går inte sönder, som det ska göra för att det ska var omöjligt att manipulera dopningsproven. Det är således möjligt att fuska nu också i vinter-OS i Sydkorea. Skandal!
1.2.2018
Tjugoåtta av de anklagade ryssarna frias nu av Idrottens skiljedomstol. De får tillbaka sina medaljer och avstängningarna hävs. Ryssland räknar med att de ska få tävla i Sydkorea.

OS är inte längre bara icke dopade idrottsmän och vit snö.
I Sydkorea utspelar sig vinter-OS 9-25 februari.
Faksimil från Google. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar