tisdag 19 juni 2018

Maher Turkie om gängen i Malmö

Maher Turkie är 38 år och muslim från Malmö, själv kriminell större delen av sitt liv. Han menar att skjutningarna i går var i desperation. Gängen har brutits upp och kampen pågår om vem som ska ta över. Han menar att kriminella är inte onda, utan har gjort ett val i en värld där det inte finns några andra val. Alla vill nu ta över i Malmö, sälja droger och bestämma. När han pratar låter det som om malmöborna lever i Chicago. Det är den stad i USA som har tagit över i brottslighet efter New York. Men Chicago kan ändå inte jämföras på samma dag med Malmö, för i Chicago bor 2 miljoner och de hade 650 mord förra året. Maher Turkie har själv suttit ungefär sex år i fängelse, säger han.

Han har berättat att ett kriminellt liv är som ett beroende. Han har langat kokain och det är kicken, snabba stålar och en massa prat om vänskap och respekt är det som drar. Men egentligen så är människor beredda att skjuta varandra för 5 000 kronor. Han växte upp i Kroksbäck i Malmö, en bror blev skjuten, en annan togs för vapenbrott. När han skulle åka till Libanon, för att ordna med skilsmässa från sin första fru, åkte han fast för att ha skickat fem gram kokain i ett brev dit. Det blev tre år i fängelse utan rättegång. Till slut släpptes han i väntan på dom mot borgen och då tog han första plan till Sverige. Men här fanns ingenting. Han fick inget jobb, fick ingen hjälp av socialen. Han försökte blanda ut och sälja ett halvt kilo kokain och åkte fast efter två dagar. Han erkände direkt.

Då fick han fyra och ett halvt års fängelse. Han fick utbildning i fängelset för att lägga plastmattor i våtrum och sanera asbest. Han kom ut 2015 och fick jobb på en byggfirma. Efter två år hade han betalt av skulderna till kronofogden. Han insåg att ingen av de gamla "vännerna" hade brytt sig om honom när han satt inne. Han hittade en mening med livet genom Facebook där han nu har lagt upp videor. Och försöker stötta andra unga kriminella. Han försöker vara den gode Maher Turkie. Inte minst för sina barn. 

Men är det så här vårt samhälle ska vara? Att någon begår brott i 15 år eller längre och sedan kanske blir bättre på att leva i vårt samhälle? Maher Turkie har en omgivning, barn och mamma hos sig i Malmö. Vi har för få poliser så de kan knappast klara upp brottet nu i Malmö då tre kriminella unga strök med. Ibland får jag för mig att polisen tycker att de gott kan skjuta ihjäl varandra. Så kostar de samhället mindre. Rubrikerna talar om kilovis med kokain som smugglas in i Sverige via Malmö genom män och kvinnor. Stäng gränserna!
Regnskogen skövlas för att odla kokain.
Drogen förstör länder. Allt för girigheten
hos kriminella.
Faksimil från Google. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar