fredag 13 juli 2018

Kristofers Kastellanos rymde med Breivikbälte

UPPDATERAT
Hur kunde 25-årige Kristofers Kastellanos rymma iklädd ett Breivikbälte mitt i skogen? Han skulle ha haft ett bälte med handklovar fastlåsta i bältet. Dessutom ska en polis hålla i detta om det behövs. Verkar inte troligt att det ska vara möjligt att rymma iklädd något sådant. Om han inte hade hjälp på något sätt. Snälla poliser kanske låste upp allt för att han skulle ha händerna fria? Han är nyligen dömd av tingsrätten till 14 års fängelse för knivmord. Enligt tips till polisen har han setts upplockad i bil av två-tre män. Så han kan ha lämnat området vid Laxå där han rymde. Han hör hemma i Skärholmen utanför Stockholm. 
12:03
I medierna står det att han är misstänkt för mord. Nej han är dömd för det av tingsrätten och han har överklagat till hovrätten. Om han är oskyldig är det väl inte så smart att rymma? Han har erkänt att han dödade mannen, men att det var nödvärn. Han och en kompis gick och hämtade en kniv plus järnrör för att döda mannen, som hade "förnedrat" Kastellanos genom att hota med kniv först. 
15:31
Kriminalvården ska flytta interner mellan anstalter. Kastellanos skulle flyttas från rättspsykiatriska i Göteborg till häktet i Sala. De som gör det här har 20 veckors utbildning. Räcker tydligen inte för att göra jobbet ordentligt. Den nyordningen kom till år 2016. Så inga poliser är inblandade i själva transporten. 
19:43
Det var tre kriminalvårdare som bevakade två fångar, men misslyckades med detta. Skumt! Reglerna säger att sådana transporter ska stanna vid polisstationer eller andra inhägnade områden där kriminella går att övervaka. Inte ute i skogen. 
14.7.2018
Ja, ja nu ska han efterlysas internationellt. Han kan ju ha lämnat Sverige. Herrejestanes! Namnet har romerskt ursprung, men används i Spanien och andra länder vid Medelhavet. Han har sin pappa kvar här, som har sagt att hans son är oskyldig så klart. Han gör inte andra människor illa. Pappan heter Inocente. Han är således oskyldig enligt sitt namn. 
18.7.2018
Jaha det var en anställd kriminalvårdare, som blev akut nödig i skogen och det var hon (?) eller han (?) som gick av och uträttade sina behov. Då tog Kristofers Kastellanos chansen och knuffade till en annan av kriminalvårdarna och sprang iväg. Det låter helt otroligt! Den skyldige till detta är inte tagen ur tjänst. För mig framstår detta som att dessa kriminalvårdare var med på att han rymde. Tyvärr! Låt kriminalvårdare åka med blöjor så slipper de gå av! Ett förslag bara. 
22.7.2018
Kastellanos (han står med två s i folkbokföringen Kastellanoss) bodde första åren i Lettland där han föddes 1993. Sedan när han var tre flyttade han och mamman till pappan i Sverige. Han hade det bra i familjen, men sedan skilde sig föräldrarna när han var fem år. Pappan kom från Kuba och bodde i Vårby. Som nioåring började han på Högalidsskolan på Södermalm. På gymnasiet gick han på Östra real på Östermalm. Han hade modersmålsundervisning i ryska. På facebook delade han förra året politiskt material från statsägda Russia Today. Han hade tänkt åka till Kuba för att besöka släktingar, men den resan blir aldrig av i november 2017. Den 7 november har han dödat en man med kniv. 
3.8.2018
Hovrätten fastställer nu domen mot Kastellanos, men han är fortfarande försvunnen. Han har inte någon lust tydligen att sitta av sitt straff. Han får således 14 års fängelse för mord.
1.9.2018
Från sitt liv på flykt kräver nu Kastellanos att han blir frikänd i Högsta domstolen eller får ett mycket kortare straff. Det kan han se sig om på månen efter. Högsta domstolen kommer inte att ge detta ens prövningstillstånd. Kristofers Kastellanos lyckades rymma
i går från en fångtransport.
Faksimil från Google. Inga kommentarer:

Skicka en kommentar