söndag 15 juli 2018

Smittan från nazisterna

Jonna Sima var senast ut med att indirekt kalla Thomas Gür för nazist genom att beskriva vad som hände i Visby och påstå att domprosten där som ringde i kyrkklockorna är ett föredöme. För alla behöver "säga ifrån och markera mot rasismen och antidemokratiska krafter i vardagen. Visbys domprost är ett föredöme för oss alla." Ja tidigare har inte denne domprost varit något föredöme eftersom han blev klandrad av domkapitlet och har anmälts ett antal gånger. Han var illojal mot biskopen senast förra året. 

Jonna Sima är dotter till Jonas Sima, som när han inte blev tillräckligt uppskattad av min väninna på krogen frågade henne om hon inte visste vem han var. Dottern anstränger sig nu för att visa att hon är lojal och trogen alla demokratiska höga mål, som Aftonbladet står för, men smittan från nazisterna i Visby spred sig uppenbarligen till kyrkans mark där Thomas Gür samlade lite folk. Åtminstone enligt Jonna Sima.

Personligen har jag aldrig begripit varför vi har varit så eftergivna mot nazister så att de är tillåtna i landet. Är det skräcken för att de tar över igen om vi inte kan se längre vad de gör? Eller är det för att också våldsamma vänsterrörelser, som det har funnits tillräckligt av i Sverige, också blir förbjudna om nazisterna blir det? Regeringen är inne på att förbjuda rasistiska organisationer, men vad är det? Tydligen är gränsen väldigt oklar eftersom en borgerlig debattör som Thomas Gür kan smittas av nazism och bli rasist och antidemokratisk. Fast det inte var sant. 

Jag har aldrig begripit varför människorna är så rädda för några hundra män som är aktivister och betecknar sig som nazister. Det borde vara självklart att de inte kan åstadkomma någon väsentlig skada på samhället. Och om de gör det så finns det lagar mot detta. Precis som på vänsterkanten. I Ludvika som är det starkaste fästet för nazister lär det finnas hela 123 stycken. Det som är betydligt allvarligare är när medier börjar kasta ordet "nazist" omkring sig som ett vapen mot människor. Då sprider de smittan som är förknippad med detta ord. Vill de verkligen det?

Faksimil från Google. Inga kommentarer:

Skicka en kommentar