fredag 17 augusti 2018

Var barmhärtig jag är far till dina barn och din kusin

Den 57-årige Tareq Daghlas från Falköping överföll sin ex-fru utanför hennes arbetsplats och hade säkerligen lyckats att mörda henne med en kniv om inte ett par hantverkare hade hört skrik och kommit till hennes hjälp. Hon blev knuffad till marken och skuren både med rakblad i ansiktet och knivhuggen så lungsäcken punkterades. 

Hantverkarna som kom till hennes hjälp tog svetspinnar och en planka och klappade till mannen och jagade honom på flykt. Både Tareq Daghlas och hans dåvarande fru kom till Sverige från Syrien. Hustrun kom 2013 tillsammans med parets tre barn, och maken kom ett år senare. 2015 fick han permanent uppehållstillstånd, men under sina fyra år i Sverige har han inte haft något arbete eller lärt sig särskilt mycket svenska.

Han vädjade först till sin ex-fru att ta honom tillbaka för han var ju far till deras tre barn och dessutom hennes kusin. Men sedan ansåg han att hon ville "vanställa hans heder". Och då beslöt han sig för att vanställa hennes ansikte. Han är nu dömd till tio års fängelse och utvisning. I dagsläget är det inte möjligt att utvisa någon till Syrien. Han ska också betala ett skadestånd på drygt 148 000 kronor. 
Den här kniven orsakade livshotande skador när
Tareq Daghlas överföll sin ex-fru.
Han är dömd till tio års fängelse.
Faksimil från polisen.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar