fredag 19 oktober 2018

Bankskandalerna inte möjliga utan klassklyftorna

Det är rika människor som kan genomföra skattestölderna från oss andra i Europa. För det första måste man ha aktier. Då kan cum cum varianter uppstå när det blir utdelning på dessa aktier på våren. Att bankerna köper aktierna just när det blir utdelning och sedan genom varianter på transaktioner säljer tillbaka dessa aktier till ägarna och tar en avgift för det, men staten får ingen skatt på utdelningen. Bankerna och aktieägarna tjänar dock pengar. 

Hela vårt bräckliga system med skatter och avgifter och att transaktioner kan göras med hjälp av datorer blixtsnabbt åstadkommer att det går att lista ut olika sätt att stjäla från stater. Hålen i skattelagstiftningen håller på att täppas till, men särskilt Tyskland har förlorat kring 300 miljarder under tiden. Pengar som skulle ha kommit folket till godo, men nu istället har hamnat i bankers och aktieägares fickor.

Minst 530 miljarder har försvunnit ur statskassorna under åren. Bankerna är en mycket priviligerad sektor i samhället och riskerar aldrig något i kriser. Det är folket som får hålla dem under armarna, som har skett ett antal gånger. För ingen vill att det ska bli som 1929 när bankerna kraschade i oktober. Redan på 30-talet diskuterades att det skulle vara centralbanken som var utgivaren av betalningsmedel och att andra banker inte skulle åtnjuta något skydd från staten. Så blev det dock inte.

I banker finns inbyggda motsättningar genom att de ska göra riskfyllda investeringar, genom osäkra lån, men samtidigt tjäna pengar. Det anses bara vara en tidsfråga innan nästa finansiella kris uppstår. Då ska folken betala igen. Andra världskriget uppstod genom krisen på 30-talet och Hitler kunde komma till makten genom att pengarna blev värdelösa.

Fattigdomen bredde ut sig och det gick att skylla allt på judarna, som var industrimän, köpmän och bankirer. Judar hade sedan medeltiden förbjudits att ha de flesta andra yrken. Konspirationsteorin om den judiska banklobbyn, som styr världen bakom kulisserna genom olika hemliga sällskap (frimurarna, Illuminati etc) lever än i dag i högsta välmåga inom extrema delar av vänstern. 

Det har gjorts försök att ändra förutsättningarna för bankerna genom att de inte skulle få låna ut mer än de har som kapital, men det har röstats bort. Vi lever i dag i en värld där bankerna kan göra vad de vill och det har de också gjort i skandalerna med cum cum och senast med cum ex. Då kan aktieägare säga att de aldrig har fått någon utdelning, fast staten behållit en del av denna som skatt. Och begära att få tillbaka dessa pengar. Inget för oss vanliga dödliga som inte har några aktier och inte bor utomlands eller har företag.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar