söndag 21 oktober 2018

Den här svensken är efterlyst för mord i Oslo

UPPDATERAT
Mannen nedan på bild är efterlyst för mord i Norge. Han är multikriminell och har dömts i Sverige för bland annat rån i oktober förra året. Han fick då fängelse i ett år och sex månader. Han dömdes också 2015 för stöld, rån och narkotikabruk till ungdomsfängelse. Han har en ovanlig tatuering som syns nedan på handen som symboliskt liknar Angolas flagga. Han knivmördade en 24-åring i Oslo i hans lägenhet och är nu på flykt undan rättvisan. Han är efterlyst av Interpol. Han har ett omfattande cannabisbruk bakom sig och knäade en jämnårig pojke i skolan i magen under ett bråk för fyra år sedan. Mannen är 20 år, svensk medborgare och skriven i en mellansvensk stad. Han kommer från Uppsala. 
17:09
Här skrev SVT om mannen när han dömdes förra året för rån i Uppsala. Han klättrade då till andra våningen och tog sig in genom ett olåst fönster. Mordoffret i Oslo hade enligt uppgift tjänat miljoner på bitcoin och hade förmodligen mycket kontanter hemma. 
18:30
Makaveli Lindén heter den 20-åring som är eftersökt för mordet i Oslo. Han hette tidigare Christian Bo Lindén. Både polis och medier är mer öppna i Norge än här i Sverige. Allt för att få fast denne gärningsman. Han lär ha tagit sig in genom ett fönster för att råna offret. Men det slutade med knivmord. 
22.10.2018
Makaveli Lindén släpptes från fängelset för två månader sedan och har uppenbarligen ägnat sig åt brott sedan dess. Han misskötte sina kontakter med kriminalvården och är efterlyst också i Sverige för detta sedan några dagar. En känd artist Tupac Shakur ändrade också sitt namn till Makaveli. Han rappade om våld, rasism och sociala problem. Han sköts och mördades 25 år gammal. Niccolo Macchiavelli levde i Italien på 1400-talet och skrev boken Fursten, som handlar om att den bäste makthavaren är en hänsynslöst maktfullkomlig sådan. 
23.10.2018
Makaveli Lindén är gripen i Frankrike. Bra! Norska polisen håller presskonferens om en kvart om detta gripande. 
19:33
Han greps i Dijon i östra Frankrike. Många har bidragit till detta gripande, säger polisen. Ett bra samarbete med Interpol och Europol. Han ska nu utlämnas från Frankrike. Om han inte går med på det kan det ta månader, men annars går det fort. 
6.11.2018
Makaveli Lindén är misstänkt för ännu ett mord medan han var på flykt genom Belgien. Det var den 24 oktober som 58 år gamla Johanna Jostameling hittades mördad i sin lägenhet i Mechelen i Belgien. Hon hade blivit knivmördad och det hade skett ett par dagar tidigare. Det var samma dag som Makaveli Lindén greps på centralstation i Dijon i Frankrike. Han sitter fortfarande häktad i Frankrike. 
10.4.2019
Makaveli Lindén är nu utlämnad till Norge. Han kommer att häktas i dag i Oslo. 
Den svenske mannen är på flykt
undan polisen i Norge.
Faksimil från Verdens Gang.

Norska polisens bild. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar