måndag 12 november 2018

Större delen av de kriminella har föräldrar födda utomlands

UPPDATERAT
Omkring 15 000 män kan hålla Sverige i ett kriminellt grepp och orsaka den förödelse som vi ser med skjutningar, bomber och våldsbejakande extremism. Det är en ny kartläggning av polisen och Säpo som konstaterar detta. Kring 67 procent av dessa kriminella är födda i Sverige, men har rötter i ett annat land. Medelåldern är 26 år. Det är en mycket hård dom över utebliven integration av de som kommer hit till vårt land. Av dessa kriminella har 45 procent en psykiatrisk diagnos, men få har en allvarlig sådan. Dessa män har kategoriserats i olika grupper. Den minsta är den vit-makt-grupp som alltid får så mycket uppmärksamhet i medier. Men den består av färre än 400 invidivider. Tidigare trodde myndigheterna att det fanns mellan 4 -10 000 individer i de här grupperna. Eventuellt är den nya siffran också underskattad. De kan vara närmare 20 000. 
14:07
De senaste våldtäkterna vid Medborgarplatsen i Stockholm på en kvinna utfördes av en eritrian och två somalier. De är nu häktade. Är 18, 20 och 29 år gamla. De begick våldtäkten i Björns Trädgård på en 25-årig kvinna. Polisen tog dem när de sprang från platsen. De är misstänkta på sannolika skäl för rån och grov våldtäkt. Två av dem är dömda sedan tidigare för stölder, misshandel och narkotikabrott. 
13.11.2018
En misstänkt rånare och misshandlare från Marocko har uppvisat åtta olika identiter i EU. I Sverige har han uppgivit tre olika identiteter och att han är 17 år. Men myndigheterna i Marocko säger att han är 24 år. Han greps i oktober på Malmö centralstation sedan han rånat och misshandlat en 16-årig pojke. Migrationsverket har avslagit hans asylansökan från 2017 och meddelat honom utvisningsbeslut. Dessa nya brottslingar finns inte med i statistiken över de drygt 15 000 män som är kartlagda av polisen och Säpo. 

Här kan ni få köpa rapporten för 55 kronor från Institutet för framtidsstudier. 


Rene Lobos säger att han aktivt
valde att vara gängkriminell,
att gemenskapen drog.
Men att man lever
i mörker.
Faksimil från Morgonstudion. 


Ett par av de kriminella grupper som har kategoriserats av forskare.
Faksimil från Sveriges Television. 
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar