lördag 2 februari 2019

Kvinna med bomb arbetade som journalist

UPPDATERAT
Paret som togs av polisen i går för att de hade en bomb på hotellrummet i Mornington hotell Bromma plus vapen och narkotika är uppenbarligen kriminellt. Mannen har ett långt brottsregister och hon är dömd för narkotikabrott. De är 20 respektive 25 år gamla. Kvinnan har utbildning i journalistik och kommunikation och har jobbat på flera av landets stora redaktioner. De är nu misstänkta för förberedelse till allmänfarlig ödeläggelse eftersom de hade en bomb av kaliumnitrat och aluminium i en väska. Den kunde vara minst lika farlig som en handgranat och döda flera personer. De ska begäras häktade senast på måndag. Bomben fanns i en silvertejpad glasburk med inkopplade stubiner. En så kallad flash powder-bomb. Städare larmade om ett bråk i hotellrummet. När polisen kom till platsen greps en man misstänkt för att ha misshandlat en kvinna. Efter att polisen hittade glasburken greps de båda misstänkta för förberedelse till allmänfarlig ödeläggelse. Säpo är underrättat. 
18:19
Kvinnan gjorde sin praktik under utbildningen till journalist på Aftonbladet. Den senaste året har hon varit anställd i Norge. På min tid gjorde man några månaders praktik under en termin under utbildningen och så är det fortfarande. Jag gjorde min praktik på Sveriges Radio. Man får lämna önskemål om praktikplats och Aftonbladet är ju en stor tidning och anses som en bra praktik. Aftonbladet, Expressen, DN och Svenska Dagbladet är de populäraste praktikplatserna. De platserna är reserverade för de som utbildas på JMK. Konkurrensen är stor om dessa platser. Aftonbladet brukar ha en plats och det brukar vara ett tiotal som vill ha den. 
3.2.2019
Bägge är nu begärda häktade av åklagare. De förnekar brott. 
4.2.2019
De bägge är nu häktade misstänkta för förberedelse til allmänfarlig ödeläggelse. Mannen är häktad på sannolika skäl och kvinnan på den svagare misstanken skäligen misstänkt. 
5.2.2109
Kvinnan har nu släppts från häktet, men hon är fortfarande misstänkt. 
Elife Demir heter den turkisk-kurdiska kvinna
som blev häktad för förberedelse till allmänfarlig ödeläggelse. 
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar