söndag 20 september 2020

Ett sekel av tystnad

 För ett sekel sedan så drabbade spanska sjukan Sverige. Och nu var det dags igen för en ny  sjukdom, som inte orsakades av krig och som inte drabbar barn och unga, som spanska sjukan gjorde. Då dog ungefär 37 500 i Sverige. Och den kom i tre vågor under två år 1918-1920. Hur blir det nu då med coronaviruset? I går handlade jag och alla vithåriga människor stod långt ifrån mig, särskilt på apoteket, för jag hostade. Det var inget farligt, men det kunde ju inte de veta. Bara lite rethosta för det var fuktigt på morgonen, tål inte fukt och kyla så bra. 


Jag skrev en bok Ett sekel av tystnad, som kom ut 2006, för att uppmärksamma riksdagen bland annat på vad som hände i Sverige och vad som hade hänt, men ingen brydde sig. Det är en äkta dagbok med datum och klockslag, skriven mellan 2003-2005, och visar vad som utspelade sig då i Sverige. Ett historiskt dokument har det blivit numera. Thomas Eneroth (s) trodde att jag hade sjukpension för min sjukpenning då var så låg. Han visste inte vad riksdagen hade beslutat. Denna låga sjukpenning var sedan grunden för min fatttigpension, som jag fick år 2006 av den socialdemokratiska regeringen (innan valet den hösten) för de ville ha bättre siffror över sjukskrivningen i Sverige.


Fortfarande har jag svårt att begripa hur detta kunde ske, att jag fick fattigpension, men det fick jag. Den har höjts en aning och så jag har fått bostadsbidrag, för nu har alla barnen flyttat hemifrån och min gubbe dog 2014 i cancer. Jag är ensamstående 40-talist. Finansminister Magdalena Andersson har förföljt mig och andra som föddes på 40-talet ända in i denna dag. Men när coronan drabbade Sverige så släppte alla ekonomiska tyglar för nu ska alla belönas. Inte bara ungdomar, som är arbetslösa eller har förlorat sina inkomster på grund av coronan utan nu senast sade finansministern att vi, som har byggt landet också ska belönas. Vi får se hur det blir med den saken. 


Här nedan kan ni läsa mitt förord till Ett sekel av tystnad. Politikerna har fixat, så att jag får låg pension tills jag dör. Därför ska jag leva så länge jag bara orkar för nu, får det vara slut med ekonomiska dumheter, som också har drabbat mina barn. Det är mina båda pappor, en biologisk och en styvfar, plus min gubbe som dog i förtid 57 år gammal, som har gjort att vi ändå har det någorlunda bra nu ekonomiskt. Inte regeringen eller några politiker. De vänder enbart kappan efter vinden. Nu fick de skrämselhicka av coronan, för den såg de inte komma, så nu kan de förlora makten. Det här är min första bok utgiven 2006.
Den är numera ett historiskt dokument. 
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar