fredag 18 september 2020

Sverige har råd med allt

 Nu satsar regeringen på pensionärerna. Allt har Sverige råd med nu. Vi som har pension mellan 12 000-14 000 ska få 600 kronor som mest i tillägg nästa år. Skatteklyftan mellan oss och de arbetande ska också avskaffas. Otroligt att vi har råd med allt. Inte mig emot, men jag brukar inte tro på löften förrän jag ser dem infriade svart på vitt i utskicket från Pensionsmyndigheten. Nio av tio pensionärer ska få en höjning. Vilken desperation från regeringens sida, men som sagt inte mig emot. Jag borde tillhöra de som får en höjning. 


I många år har socialdemokraterna lovat att skillnaden i skatten ska avskaffas, men det görs inte förrän 2023 enligt det nya beskedet. Det är enligt finansministern moderaternas, kd:s och sverigedemokraternas fel. De har vidgat skatteklyftan enligt finansministern. Herregud hon säger nu att det är vi som har byggt upp det här landet, som ska belönas. 


Tidigare har hon alltid tjatat om att 40-talisterna är för många och kostar för mycket. Det måste ha dött så många så att de slipper kostnader för miljarder för omsorg och pensioner till dessa. Usch så trist att människor måste dö för att vi som lever kvar ska få något mer. Ni vet väl att de inbetalade pensionerna går till staten när någon dör i förtid. Kan vara miljoner per person. 


Fotot nedan från min TV när de presenterade detta. Vet inte hur man skriver bildtexter i det nya programmet. Men det här duger väl. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar