söndag 7 februari 2021

Någon måste backa annars faller regeringen

 Jag måste säga att det skulle kännas som en lättnad om den nuvarande regeringen föll. Det vore på tiden så vi slipper vänta in valåret. För så olustigt som socialdemokraterna nu uppför sig för att få behålla makten, så måste Olof Palme rotera i sin grav. Ingen ideologi alls utan bara ge vika för miljöpartiet som vill ta hit så många som möjligt för att de utifrån kommande ska få sin försörjning i landet. Liberalerna har ställt sig emot och menar att det bryter mot överenskommelsen i januari för två år sedan. Lena Mellin har bidragit med rubriken och ni kan läsa hennes krönika i Aftonbladet (länk ovan).

Detta som många redan då såg som mycket trist eftersom det tog ett halvår att knåpa ihop detta lapptäcke av politisk makt. Och det är inte något som de röstande i Sverige längre står bakom. Det vore skönt att bli av med all halvdan omgörning av regeringen och istället låta folket bestämma hur det ska se ut. Jag förstår att Stefan Löfven inte vill bli av med makten, eller vill han det? Hans sätt att hota med extraval ser inte jag och säkerligen inte många andra som något hot. Det är ju ändå så demokratin ser ut. Och någon Putin behöver vi inte i det här landet. Men kanske är han trött på att aldrig ta något ansvar. 

Den här regeringen vill regera, men något ansvar tar den inte. De skyller allt på olika grupperingar. Och naturligtvis har de inte gjort något fel när det gäller pandemin fast vi är uppe i 12 000 döda nu enligt statistiken. Så skönt det vore att se några andra åtminstone försöka axla lite ansvar för de hiskeliga löner (180 000 i månaden för Löfven) de har och inte bete sig som några som till varje pris ska försöka rädda kvar sitt varumärke på marknaden. 

För tre veckor sedan sade Stefan Löfven att han har det yttersta ansvaret för coronapandemin, men det är bara snömos han pratar. Avgå då för tusan! Allt ni har gjort har misslyckats för att det har varit för sent och för lite. Och sluta skyll på alla andra. Han lade så sent som i går över ansvaret för vad som händer i landet på liberalernas ledare Nyamko Sabuni. Hon ska välja väg, inte han. Det är hennes fel om det blir regeringskris. Och han tror inte att svenska folket vill ha det så. Läs han själv är svenska folket. Vilka maktanspråk!

Vi behöver inte ha samma parti vid makten som har funnits där sedan jag var ung. Med små avbrott. Den cementerade makten har urholkat samhället och låtit illegala invandrare få förmåner, som inte vi som är födda här har. Nu backade faktiskt Folkhälsomyndigheten på skrivningen att de skulle gå före vanliga svenskar i vaccinationskön. En liten eftergift, för nu får istället regionerna bestämma hur det ska bli med dessa illegala. 

I går skrev Nyamko Sabuni en debattartikel i Aftonbladet där hon uppmanar den nye klimat- och energiministern Per Bolund att ge kärnkraften en chans. Som ni vet så lades Ringhals ned vid årsskiftet och omedelbart uppstod brist på el i landet. Sverige är på väg åt fanders genom miljöpartiet, som har mycket få väljare, men som ändå får stor makt. Och centern liggger inte långt efter. Nyamko Sabuni och liberalerna ligger under riksdagsspärren i mätning efter mätning, så de slåss nu för sitt liv för att få vara kvar i riksdagen om det verkligen blir extraval. 

Men som vanligt är det här det utdragna maktspel som statsminister Stefan Löfven brukar ägna sig åt. Han lärde sig det i facket och jag känner absolut igen det för så drogs valserna också på DN, där jag satt i journalisternas klubbstyrelse. Skillnaden här är att det är den högste politiske makthavaren som håller på så, och inte några underbetalda anställda, som vill ha till livets nödtorft medan direktörerna försöker få dem att nöja sig. Usch och tvi för detta spel!
 Jovisst är det så i statsministerns värld. Längst till vänster ska det stå skatter. Naturligtvis. Avgifter heter det numera när det gäller bland annat skatt på boende och skatt till statliga televisionen. Det gäller att förvirra människor. 

 Inga kommentarer:

Skicka en kommentar