lördag 27 februari 2021

Präst från Värmdö hjälpte man rymma från förvar

 UPPDATERAT

Jo nu är det dags för rättegången för de båda kvinnor som hjälpte en man från Afghanistan att rymma från förvaret i Gävle för ett år sedan. Jag skäms å deras vägnar för de jobbade och jobbar i min församling här på Värmdö.  Deras tro medförde att denne man från Afghanistan var mer värd än Sveriges lagar. Det är "godheten" satt i extrem handling. De är anklagade för att fört ut denne man i en resväska, som skulle innehålla kyrkliga heliga ting, men istället var den tom och mannen fick plats i den. Han är sedan dess försvunnen. Vad tycker ni gjorde de rätt?

Länge har kyrkan hållit undan "flyktingar" i Sverige. Jag vet eftersom jag kände till en avlägsen släkting, som gjorde så. Redan på 80-talet. Hjälpte till att skydda dessa icke medborgare från stat och polis.
Kvinnor tror alltid mer på Jesus och budskapet att alla är välkomna i hans famn. Då har ingen något att säga till om, spelar ingen roll med lagar och förordningar. Den här mannen var kristen, sade han och dessa båda, som hjälpte honom hade startat Frivilliga familjehem i Värmdö just för att ta hand om alla som kom hit. Den andra kvinnan var lärare. Mannen kallades också Matin Ebra. Prästen skrev om honom i Nacka Värmdö Posten och försvarade honom. Vad jag vet bor och jobbar de båda fortfarande på Värmdö. 


19.6.2021
Jo nu blev de båda dömda till villkorligt och böter för detta. Grattis till den goda gärning som de gjorde! 

1 kommentar:

  1. Måste ha varit en väldigt liten man som fick plats i en resväska.
    Kanske en förmildrande omständighet att främja flykten för en sådan
    person, så pass mycket mindre än en infödd svensk ...

    SvaraRadera