måndag 10 maj 2021

Åldringar tillhör inte riskgrupper

UPPDATERAT

 Nu bestämde jag mig för att jag nog behöver vaccin mot Covid-19 och ringde snällt till min vårdcentral. Men si det fanns inga tider den här veckan och det gick inte att boka längre fram heller. För de vet inte hur mycket vaccin de får. Jag som är 75 år tillhör ingen riskgrupp utan det skulle i så fall behövas en diagnos av något ADHD eller dylikt. Då kunde jag få en tid. Sköterskan höll med om att det var en jävla byråkrati. Men jag får vara snäll och återkomma i slutet av veckan. Dock inte på torsdag för då är det som bekant helg. Jo detta gäller Gustavsbergs vårdcentral. Jag har missat att ställa mig i kö när det var min tur. 

13.16

Jag skrev till snälla Britta på Aftonbladet och hon svarade vänligt: 


Jag svarade i min tur argt henne så här: 


Jag tänker göra ett försök till på onsdag i denna vecka. Får se om jag blir tagen till nåder då av min vårdcentral. Annars så får det bli som det blir. Jag har haft Asiaten som 12-åring så den här skiten från Kina ska jag väl överleva ändå. 

13:45

Det här råkade min vän på facebook ut för när han vaccinerade sig i Gustavsberg. Han bor väl inte här utan på Odengatan i Stockholm. Han blev smittad när han åkte omkring, som jag begriper och fick ligga på sjukhus: 12.5.2021

Nu blev jag uppringd av min vårdcentral och sköterskan där säger att de tar bara patienter mellan 16-60 år så jag är inte aktuell fast jag är 75 år. Jag sade till henne att jag vill inte åka längre än en mil, som jag måste till Gustavsberg. Men nu får jag inte något vaccin så då får jag väl vara hemma resten av livet då. Precis som jag har varit under drygt ett år. Vilket jävla samhälle! Ursäkta uttrycket!

9:13

Sedan slår mig tanken att de kanske vet något som jag eller någon annan inte vet. Kanske är vaccinet Astra -Zeneca dödligt för människor i min ålder? De kanske skyddar mig genom att neka mig denna dos nu när detta vaccin ska fasas ut? Kanske borde jag vara tacksam istället? Men då borde de väl ha sagt detta? Och inte undanhållit mig information? Men det kan de förstås inte berätta så länge det inte är en allmän sanning. Jag vill ju så gärna tro att samhället inte har brakat ihop fullständigt så jag letar efter förklaringar. I Sverige har människor dött som har varit vaccinerade också. Inte så många, kring 150, men ändå. 

21:36

Så råkade jag se ett avsnitt av Malou von Sivers Efter tio och där satt Christina Schollin med sin gubbe Hans Wahlgren och de fick sprutan på Gustavsbergs vårdcentral redan i mars av en läkare. Och sedan drog de in Astra-Zeneca hörde de dagen efter så de fick de sista doserna. Va? Jo de sade så. Räcker det inte med att Wahlgrens-klanen har invaderat TV? Jag blir så trött. Måste de ta allt vaccin också? De hade dessutom haft coronan så då behövde de väl knappast vaccin? De märkte knappt av sjukdomen sade de. Innan de fick vaccin således. De bor på norra Värmdö och hade inte undvikit att umgås för de levde i sitt eget lilla reservat där. Är väl inget att skryta med? Tänk på somalierna i Tensta som inte kan få någon spruta. De förstår inte språket och är inte bundis med läkarna. 

14.5.2021

Ekot hörde av sig för en eventuell intervju. Det sade jag förstås ja till. Alltid intressant att se vad den statliga radion åstadkommer.  


1 kommentar: