onsdag 26 maj 2021

Brå konstaterar att skjutningarna i Sverige ökar mest i Europa

UPPDATERAT

Brottsförebyggande rådet har insett att dödsskjutningarna i Sverige är något exceptionellt. I inget annat land i Europa ökar skjutningarna så mycket. Så talet om kriminellt krig är inte överdrivet. Brå drar dock inte slutsatser av sin statistik. Det är inte deras uppgift. Statistiken visar också att detta har inträffat under det senaste decenniet. Exakt sammanfallande med den senaste importen av en miljon nya invånare. 

Dessutom har morden ökat katastrofalt, men det har Brå ännu inte kommit fram till. När jag senaste räknade i april i år blev det 23 misstänkta eller helt klarlagda mord i Sverige under denna enda månad. Per år om den siffran står sig blir det fler än 200 mord. Mycket lågt räknat. Men hos Brå ligger morden på 124 enligt den senaste räkningen år 2020. Vi får vänta tills nästa år innan statistiken slår till där. Varför Tyskland inte har samma antal skjutningar med dödlig utgång spekuleras det friskt om. En förklaring är att det inte sker något brottsförebyggande arbete. i Sverige Det är unga män i åldrarna 15-29 som stryker med och de har blivit indragna i kriminalitet. 

Personligen kan jag tänka att det har varit omöjligt att integrera denna anstormning av unga män i Sverige. Medan Tyskland, som tog emot ungefär lika många invandrare, inte har samma stora problem, eftersom där är befolkningen större. Fler än 83 miljoner. Se bilden nedan, där Sveriges andel av asylsökande ökade med fem procent av befolkningen under bara åtta år. Och eftersom Sverige utmålades som paradiset så blev många män besvikna, som tog sig hit. De fick inte hus och blondin plus stora ersättningar av staten när de kom. Att vara kriminell och skjuta dem som konkurrerar med dem är ett alternativt sätt att bli rik fort. Risken att åka fast är heller inte särskilt stor. 

27.5.2021

Nu träder alla förståsigpåarna fram och berättar hur vi ska komma till rätta med dessa hemskheter. SVT sände från Seved i Malmö där det har blivit så lugnt. En kvinna i ett fönster berättade varför: jo pojkarna och männen är döda eller sitter i fängelse och något litet exempel har bättrat sig. Vi är verkligen beroende av att en statlig myndighet säger det som alla redan har sett. Då blir det tillåtet på riktigt att diskutera problemet. Om fem år trodde TV4:s expert att skjutningarna ska ha gått ned. Jo det vore väl verkligen på tiden. Som sagt det gäller att se problemen även på statlig regeringsnivå innan det går att diskutera och göra något åt dessa på allvar. Vi har länge älskat våra nya invånare och bugat och bockat för dem. Kanske slut nu?
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar