lördag 22 maj 2021

Tills alla dör i gangsterkrigen

UPPDATERAT

Diamant Salihus bok Tills alla dör har blivit både omskriven och recenserad. Senast skrev nu Expressens Anna Dahlberg att det behövs en räddningsplan för Rinkeby. Och veckotidningen Allas har publicerat en berättelse om rånet år 2015 som inte delades rättvist och som startade en mordföljetong. Många gangstrar är uppväxta här men har rötter i Somalia. Föräldrarna flydde från kriget och ett nytt startades istället här. 

Det finns försök att ändra på saker och ting, men sedan något decennium är det verkligen för sent för många. Trångboddheten och de många barnen, som inte klarar skolan, respekterar sedan ingenting. Inte föräldrarna, inte lärarna, inte myndigheterna. 

Det måste gå lång tid och naturligtvis måste Sverige under många år sluta ta emot människor, som ända till denna dag har tagit sig hit för att få bättre liv. Bara pandemin har nu stoppat människor vid gränsen som inte kan uppvisa att de är fria från den fruktade indiska varianten av covid. Annars har Sverige välkomnat alla hit. 

Tyvärr tror jag att det är kört för dem som ingår i de olika gangsterklanerna inte bara i Rinkeby utan runt om i Sverige. Det som har hänt i Sverige är att godheten har övergått i ondska fast det förstås inte var meningen. Naturligtvis inte, men en naiv godhet och dumhet är nästan värre än ren ondska. Den går att bekämpa. Och den går att komma till rätta med. Men det här? Det tar förmodligen inte någon ände förrän de flesta är inlåsta och utvisade på livstid (fast de är väl svenskar?). Eller också så får de väl mörda varandra tills priset blir för högt och de tröttnar.

Men hur ska de klara sig då? Nu "hjälper" svenskarna till genom att köpa deras knark och hålla dem inte bara under armarna utan gör dem rika. Så varför skulle de någonsin vilja ingå i det svenska samhället? Det är mycket bättre att utnyttja det. Av någon märklig anledning så piskar det svenska samhället sigt självt hårt. 

Inbyggd rädsla för konflikter säger någon. Jovisst. Vi vill inte dras in i något krig. Fast jag tror att vi till slut kommer att bli tvingade in i det. Isaac Newton var en forskare och vetenskapsman, som levde på 1600-1700-talen. Men han ägnade sig också åt att förutspå Armageddon. Undergången lär komma 2060 ungefär hade han räknat ut. Då lever inte jag tack och lov. 

24.5.2021

I dag startar rättegången mot Yasin. Han är anklagad för stämpling till människorov. Det var rapparen Einár det handlade om då i början av året. Här skrev jag om detta tidigare.  Tio kriminella är åtalade sammanlagt i denna rättegång, som ska pågå i tre dagar. Och Aftonbladet direktrapporterar med namn. Inga kommentarer:

Skicka en kommentar