fredag 3 september 2021

ABBA är tillbaka

UPPDATERAT

 Jo jag minns när de vann 1974 med Waterloo. Då gick jag fortfarande på Journalisthögskolan och vi satt på golvet och tittade på en minimal TV i svartvitt. Vi hade kalas med kompisar från JH som inte gillade ABBA något särskilt. De var inte inne. Men till slut satt alla och skrek på golvet tillsammans med min bror, för det var han som ville se denna final. Inte de andra. ABBA vann och därmed var deras världsomspännande karriär i gång.

Jag lyssnade på deras båda låtar i går när de sändes ut över världen. Men jag vet inte vad jag tycker om den här återkomsten. Nu är alla över 70 år precis som jag och min bror. Tiden går. Det här ABBA har åstadkommit är gjort för en ny generation förstås. Så nostalgiska är inte vi gamlingar att vi ligger vid deras fötter och dyrkar deras musik fortfarande. Jag lyssnar knappt ens längre på musik. Så kan det också gå. Allt tröttnar man på här i livet. Fast jag har jobbat med kultur både film, teater, dans och musik på DN i tiotalet år. 

Men grattis till att ni orkar ABBA. Ni är enastående på det sättet. Att göra come back efter 40 år med hjälp av ny teknik, så ni slipper uppträda själva på scener runt om i världen. Det ska nu istället era abbatarer göra nästa år. Så fiffigt att uppfinna ett nytt namn för avatarer också. Året de har valt för sina utseenden är 1979.

Här kan ni lyssna på nygamla ABBA.  Och här kan ni lyssna på nästa låt. 

4.9.2021

Här kan ni läsa om baksidan hos särskilt de båda kvinnliga medlemmarna i ABBA. Det är självmord (Agnetas mamma) och barnadöd (Fridas dotter), död i cancer (Fridas man) och många olika förhållanden för Agneta, som inte höll. Hon är en fri fågel, som egentligen inte vill binda sig. Och hon har problem med att ta hand om sin familj. Det är hennes karma. Frida är hennes motsats och är bra på att ta hand om familjen. Hon var destinerad att bli berömd. Det är hennes karma. 

6.9.2021

ABBA går återigen in på brittiska topplistan för första gången sedan 1981. Deras platta släpps i november, men nu ligger deras singlar på plats sex och sju. I maj nästa år kommer deras konserter i London med "abbatarerna".

1 kommentar:

  1. "When all is said and done". Känd och bra låt. Om skilsmässorna
    i bandet.

    SvaraRadera