tisdag 21 september 2021

Det tar mer än två månader att få beslut från Pensionsmyndigheten

 I går fick jag ett brev som var daterat den 29 juni i år. Till sist hade det hittat fram till min brevlåda. Jag tror inte att det är posten som är boven, utan Pensionsmyndigheten som försöker rädda sitt ansikte. De har inget kvar sedan de har nekat mig bostadsbidrag och nu fick jag det där brevet som återigen nekade mig ett bostadsbidrag. 

Det är möjligt att jag inte har rätt till något bostadsbidrag, eftersom jag fick så mycket som 600 kronor före skatt från regeringen nu i en stor fläskbit, för att jag ska rösta på dem. Jag kan inte detaljerna i hur bostadsbidraget betalas ut, men jag minns att Shekarabi, som är ansvarig för dessa bidrag, sade att de skulle höjas nu igen. Men jag ska tydligen inte få något. Detta brev går inte heller att överklaga för det är ju daterat för mer än två månader sedan. Och det är den tid man har på sig att överklaga. 

Jag skrev dock till generaldirektören Daniel Barr i går. Han är chef för Pensionsmyndigheten. Denna myndighet anser att jag har noll kronor i hyra och istället har hyrt ut mitt hus. De kan inte läsa vanlig svenska eller begripa att jag har betalat en massa pengar i hyra sedan april i år. De kan inte ta åt sig att Samfälligheten där jag bor har ålagt oss att uppge inkomst från försäljning av mark förra året. Och det fick inte Samfälligheten deklarera enligt Skatteverket utan det skulle vi som bor här göra. Vi är några hundra privatägda fastigheter. Pensionsmyndigheten tror att detta är överskott av uthyrning. Vad jag än säger till dem. Nu lade jag in texten Samfälligheten har skrivit i mitt senaste brev, för att generaldirektören skulle se den. 

Jag har nogsamt förklarat allt detta nu igen för generaldirektören Daniel Barr, men själva ärendet ligger hos Förvaltningsrätten i Stockholm, som ännu inte har hört av sig med någon dom (det lär ta sex månader). Jag begriper inte varför jag fick ett brev till från Pensionsmyndigheten nu, men det måste väl vara av byråkratiska skäl, som jag skrev i brevet i går. För mig verkar det som om Pensionsmyndigheten nu har klappat ihop. De tror att alla pensionärer är skurkar och ska sättas åt. Ren paranoia om ni frågar mig. Samfälligheten brukar alltid säga att de är som en myndighet, men de är inte betrodda heller av Pensionsmyndigheten. Tydligen. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar