måndag 10 januari 2022

Den svarta måndagen

UPPDATERAT

 Tänka sig att detta land inte har resurser att ta hand om lite fler på sjukhusen. Eller att vinterkräksjukan och rs-viruset ska slå ut sjukhusen, plus influensan då och så lite mer covid-19. Det skulle ju bli så att vi levde alla tills vi var 100 år och aldrig var sjuka. Vad var det som gick snett? Vi lever numera i en diktatur där regeringen kan inskränka vår frihet genom den statistik som finns.

Själv kräktes jag i morse, men det skulle inte falla mig in att söka vård på sjukhus. Brukar aldrig bli sjuk, men träffade släkten i lördags så det kan ju ha varit det som smittade. Förstod inte ens att jag skulle kräkas, så det kändes som när jag var liten på bussen och plötsligt kräktes på tidningen som en tant hade. Begrep inte då heller att det var på gång. Det var evigheter sedan jag var sjuk på detta sätt. Någon gång på 80-talet tror jag. Så jag lyckades kräkas på badrumsmattan. Bara att slänga. 

Aftonbladets Oisín Cantwell tar i när han säger att det är en svart fars, som bara fortsätter. Och att vi låter vinterkräksjukan inskränka demokratin. Jag ska inte tjata om att vi har få sängplatser på våra sjukhus, för alla skulle ju vårdas hemma var tanken. Inte skulle det behövas några platser på sjukhus. Och nu är dessutom 4 av 5 intensivvårdsplatser upptagna av andra sjukdomar än covid. 

Så kan det gå på vintern när vi är mer sjuka än på sommaren. Inte så märkligt för det är lättare att leva på sommaren. Särskilt när inte samhället är nedstängt och alla är skräckslagna för en ny sjukdom. Dessutom är det halt ute, kan medföra benbrott och armbrott. Förfärligt! Vi skulle ju inte ha någon vinter längre i vårt land. Det hade miljöpartiet bestämt. Men folk får hjärtinfarkter också på vintern, Alldeles förskräckligt! Det blir väl diet snart som anbefalls från regeringen, för vi blir ju bara mer överviktiga. Mer än hälften av svenskarna är feta. De godtyckliga reglerna är här för att stanna. Jag tippar att covid tar slut om några veckor, men andra sjukdomar fortsätter förstås. 

Regeringen ska stanna hemma från OS i Peking om några veckor. Inte för att de inte gillar Kina utan för att coronasituationen i världen är så allvarlig. Om regeringen fick bestämma skulle det antagligen inte bli något OS alls. Allt går att skylla på covid. För Kinas regering är som vanligt totalt oskyldig.

11.1.2022

Pernilla Wahlgren klagade sin nöd över de nya restriktionerna för hennes show skjuts hela tiden på framtiden. Då blev hon uppringd av den nya kulturministern som berättade att alla ska få bidrag för det ska hon absolut ordna. Och Pernilla Wahlgren blev så överraskad och så lycklig och hon tyckte att det var otroligt fint att bli uppringd av Kulturministern. Jo hon skrev stort K då för att uttrycka sin lycka. Så enkelt att göra henne lycklig! Ring till Pernilla alla tjänstemän i staten! Gör henne lycklig! Sedan kan ni stänga ned hur mycket som helst! Bidrag och fler bidrag heter lösningen. 

Pernilla Wahlgren kände sig utvald och lycklig när hon blev uppringd av nya kulturministern. Det utlovades fler bidrag för att branschen inte skulle gå omkull. Så Pernilla Wahlgren neg snällt för denna minister!Jo riktigt irriterande att det finns andra sjukdomar också förutom covid. Och det tar regeringen fasta på och inskränker därför hela folkets rörlighet. Börjar på onsdag. Restriktionerna tar aldrig slut! 


1 kommentar:

  1. DEt är väl tur i alla fall att OS går i Kina och inte i oroliga
    Kazakstan. Fast det brukade slås mycket världsrekord på hög höjd
    i skridsko där förr i världen ...

    SvaraRadera