tisdag 4 januari 2022

Kungen och drottningen har covid-19

UPPDATERAT

Grattis till sjukdomen kungaparet! Nu får ni vila en hel vecka. De har fått denna pandemisjukdom fast de är fullvaccinerade. De får väl en fjärde och femte spruta sedan? De är ju i min ålder. De måste skyddas. Jag har inte kollat om jag har eller har haft sjukdomen, men jag är inte sjuk. Oj, oj, hur ska det gå! Träffar dock väldigt få människor och åker aldrig kommunalt heller. 

Hysterin kring denna sjuka når väl sin kulmen nu i början av året kan tänka. Virus klarar sig inte i längden utan muterar och har sig för att överleva, men det gör det ändå inte. Spanska sjukan dog ut av sig själv efter drygt två år i början av förra århundradet, men då infördes inga restriktioner alls, fast det var barn och ungdomar som dog. Men nu ska ju ingen alls behöva dö, men det gör de ändå. Dödsfallen med covid ligger på 15 330. Och en ny skräckvariant har hittats i Frankrike med en massa mutationer. Jisses!

Dock har de dödsfall jag läst om haft andra sjukdomar eller har opererats innan de drabbades. Nedsatt immunförsvar redan. Och så har vi Lisa som dog efter att hon fått Astra Zenecas vaccin, fick blodpropp i lungan. Hon hade kol innan dess. Hann bara ta en spruta innan hon föll ihop och dog. Hon blev 68 år. 

5.1.2022

Ännu fler bevis för att det inte fungerar med vaccin. Människor blir ändå sjuka, men kanske inte så sjuka de skulle ha blivit utan vaccin. Och människor med dåligt fungerande immunförsvar får inget skydd alls. Det var väl dem som skulle skyddas allra mest? Det är 39 nya dödsfall sedan i går och 17 000 fler smittade, Eftersom smittspridningen ökar så kan verksamheter drabbas om alltför många blir sjuka eller måste stanna hemma på grund av risken för att bli smittad eller smitta. Från den 12 januari ska vaccinationsbevis kunna krävas överallt i affärer, serveringsställen och på långa resor samt kulturbegivenheter, utom i mataffärer och på apotek. Det säger regeringen. Trots vaccination är vi snart uppe i samma siffra som hälften av fallen som dog i Spanska sjukan mellan 1918-1920. Då fanns som bekant inget vaccin. 

8.1.2022

Se där nu fick kronprinsessan Victoria också covid, men hon är inte heller så sjuk. Men hon har isolerat sig med sin familj. Kungen är nu friskförklarad. Samma dag som kungen och Silvia gifte sig så gjorde jag det också. Pappa slog på stort och bjöd på Operakällaren så vi såg dem när de vinkade från slottsbalkongen mot Norrbro. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar