söndag 24 april 2022

Feodala och medeltida maktsystem i ganstersverige

Det som präglar dagens kriminella och revirhävdande ungdomar är deras anknytning till medeltida och feodala maktsystem. Detta bevisades redan i Chicago år 1927 av Frederic M Thrasher. Han skrev då:"An immigrant colony...is itself an isolated social world...the gang boy moves only in his own universe and other regions are clothed in nebulous mystery...he knows little of the outside world." Detsamma är lätt att konstatera i dagens Sverige. Thrasher kunde ha varit en professor på ett svenskt universitet och kunnat hitta dessa mekanismer också här och nu. Men det är inte riktigt inne att göra så. 

I dessa invandrargrupper finns inga möjligheter att själva lösa de svåra problem, som uppstår när många invandrare samlas på ett ställe. Istället tar våldsmakten över precis som den gjorde under medeltiden med feodala drag som innebär att staten är svag och att religionen bestämmer. Det feodala riket styrs genom att den som har makten lägger ut sin egen centrala makt bland feodala underhuggare. Detsamma kännetecknar gangsterväldet, som nu härskar i delar av Sverige. På medeltiden delades det ut mark till dessa underhuggare. Detsamma pågår nu när områden delas upp mellan de kriminella. 

En majoritet av befolkningen bidrog också på medeltiden med mat och pengar, men de fick inte vara med och bestämma. Så fungerar det än i denna dag. De som hade tjänat överheten fick mera makt och tjänster utbyttes. Långsamt håller vi på att återgå till ett sådant rike, där minoriteter bestämmer hur majoriteten ska uppföra sig. Hålla tyst och betala! Och visst är det tacksamt när kd-ledaren Ebba Busch tycker att dessa kriminella ska behandlas som de förtjänar och det blir ramaskri från regeringen eftersom det är valår. Självaste justitieministern Morgan Johansson talar om att Ebba Busch önskar sig en "massaker". 

Majoriteten av folket står vid sidan om och skakar på sina huvuden över vad som pågår bland det övre skiktet i samhället. Men de fortsätter att betala för allt. För vad ska de göra? De jagas av överheten om de inte gör det. Ett val i september kommer inte att ändra på allt detta för gangstervälden tas inte så lätt bort ur samhällen. De fortsätter att finnas också i denna dag snart 100 år senare i Chicago. Den staden har blivit USA:s mordhuvudstad. Strukturerna finns kvar, bara personerna har ändrats. Nya generationer tar över. Precis som i Sverige. 

Dock har Glasgow i Skottland lyckats att vända sin trend. Den staden var mordhuvudstaden i Europa. Det var kriminella själva som genom polisen hade fått verktyg att bli andra människor. De behandlade brottsligheten som en sjukdom, där spridningen skulle begränsas och behandlas. Men tyvärr verkar detta inte vara riktigt aktuellt i Sverige. För länge har regeringen tyckt att alla invandrare är minst lika mycket värda som andra svenskar och att de ska få komma hit och bli medborgare i något hundratusental per år. I Skäggetorp i Linköping röstade majoriteten av invandrarna på socialdemokraterna år 2018. I Vivalla i Örebro röstade inte lika många som i resten av Sverige, men de som röstade senast hade socialdemokraterna som favoriter och de fick mer än 60 procent. Så naturligtvis delar socialdemokraterna ut mer bidrag än någonsin till medborgare i år. 

Chicagos gangstrar har bytt skepnad sedan 30-talet, men strukturerna finns kvar oförändrade sedan långt tillbaka. Bild från filmen Scarface - Chicagos sista gangster. Inga kommentarer:

Skicka en kommentar