söndag 1 maj 2022

Flytta alla kränkande 1 maj demonstrationer

UPPDATERAT

 I god ordning och enligt vad Annie Lööf (c) sade efter motdemonstranternas anfall på polisen under påsken så borde alla demonstrationer, som kan uppfattas som kränkande, flyttas ut i skogen eller till några undangömda platser. Hon vill förbjuda demonstrationer i utsatta områden under ramadan. Det är direkt att skapa särlagstiftning för en särskild religion. Att ge efter för våldet. Eller att säga att muslimer och kriminella tål inte det här därför ska vi buga och bocka för dem.

Så långt har det således gått. Varför inte förbjuda 1 maj i utsatta förorter? Det kan ju tänkas att det blir något som upprör någon invånare? Då är de väl rätt att kasta sten? Eller flytta dessa demonstrationer till icke utsatta orter. Lidingö och Danderyd kan få ha lite 1 maj, men inte Skäggetorp i Linköping eller Vivalla i Örebro. Alla hör hur illa det låter när detta föreslås. Har vi yttrandefrihet eller inte i Sverige? Eller har de kriminella tagit över vissa områden? 

Den frågan behöver inget svar för det är självklart att det är så. Polisen har inte kvar sitt våldsmonopol i landet utan måste ge sig när alla ställer sig och kastar sten. Nu är det dags att sluta uppmuntra sådana dumheter. Att få befolkningen också i dessa orter att bli vuxna och ta ansvar för sina liv. Nu rapporterar SVT att Linköping ska skynda sig att flytta mer resurser till socialtjänsten i Skäggetorp. Vi får hoppas att det räcker då, så att barn och mammor inte kastar sten nästa gång när polisen kommer. Eller när Paludan i dag tänker bränna koranen i anslutning till 1 maj i Stockholm och Uppsala. 

2.5.2022

För övrigt gick det lugnt till på de flesta platser när Paludan brände koranen, men i Uppsala attackerades han av en hop busar. Dock fick han fart på bilen och körde därifrån. 

I Linköping, Norrköping, Stockholm, Örebro, Landskrona och Malmö utbröt våldsamma upplopp under påsken. Så kan vi inte ha det. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar