onsdag 18 maj 2022

Kvinnor vägras skilsmässa enligt sharialag i Sverige

 Fast kvinnor har fått skilsmässa enligt svensk lag vägras de skilsmässa enligt sharia av imamer om inte deras ex-man går med på det. Det berättar Uppdrag Granskning i dag. Så svensk lag gäller inte för muslimer. Det är mannen som har exklusiv rätt enligt sharia att ta ut skilsmässa. Och imamer i Sverige följer denna lag. 

Uppdrag Gransknings program om så kallade njutningsäktenskap förra veckan och nu detta nya program har fått regeringen att vilja ändra lagstiftningen så att trossamfund måste söka om sina bidrag. Redan 2015 skulle inte bidrag utgå till samfund, som uppmuntrade till våld, men nu är demokratin också på tapeten. I utredningssverige tar allt så lång tid. Samfunden måste ta till sig vad som gäller i den svenska demokratin för att få bidrag. Lagstiftningen ska börja gälla 2023. Sju år efter att det talades om inga bidrag till samfund som predikade våld. 

Det är olyckligt när vi har fått in en religion i Sverige som inte bara bryr sig om människors själar utan har lagar som går emot de svenska lagarna. Uppdrag Granskning har talat med 10 kvinnor som befinner sig i situationen att de inte kan få religiös skilsmässa. Fast de är skilda enligt svensk lag. Frågan är om detta räcker för att sharialagen ska sluta gälla i Sverige. Profeten Muhammed sades vara helt emot skilsmässor. Det skulle aldrig förkomma annat än som en absolut sista utväg. 

Personligen blir jag så trött på att en gubbe från 600-talet ska styra vad svenska män, som har vuxit upp här i Sverige, gör med kvinnor. Ett exempel i programmet visar att en kvinna, som kom från Irak för att gifta sig med en svensk man uppvuxen här, behandlade henne som ett barn. Hon skulle lyda allt han sade och han följde henne till skolan när hon skulle lära sig svenska, som om hon var ett barn. Religionen tog över allt i hennes liv för hennes man var inte svensk i sitt sätt att se på henne. Utan islamsk. 

Här kan ni se detta avsnitt av Uppdrag Granskning. 

1 kommentar:

  1. Jehovas Vittnen uppbär också statsbidrag numera. Efter att ha processat i Europadomstolen åtskilliga år. Pengar tycks inte lukta illa där. Numera alltså ...

    SvaraRadera