måndag 13 juni 2022

Johan Pehrson en stigande stjärna

 Jag missade Agenda, men lyssnade på inslaget nu om de 33 skjutningarna, som resulterat i mord i år i Sverige. Johan Pehrson var absolut vinnare i den debatten mot justitieministern Morgan Johansson. Vilken tur att liberalerna bytte partiledare för här känns Johan Pehrson som en frisk fläkt i jämförelse med den utmanglade Morgan Johansson. Han fick visserligen sitta kvar som minister, men såg kortare ut än vanligt och jag trodde först att han satt ned, men det gjorde han inte. 

Det var det gamla välkända som framkom: vi måste ingripa mycket tidigare och mera och hela socialtjänsten måste göras om. För nu är den inriktad på ungdomar som det är synd om, men det går inte att göra något åt dem som redan är förhärdade brottslingar i tonåren. Så uttryckte sig experterna som föregick debatten mellan politikerna. 

Vilken tur att alla nu befinner sig på samma planhalva åtminstone och kan erkänna att det går åt helvete om inget görs. Det första som behöver konstateras är fakta och äntligen finns de på bordet även hos SVT:s Agenda. Och det har dragits i långbänk med åtgärder från socialdemokraternas sida fast justitieministern nu sade att detta med brottsligheten har pågått sedan 20-25 år tillbaka. Dags att vakna då! 

Som jag tidigare har sagt: gå nu och rösta alla som kan så det inte blir detta oerhört skadliga resultat där ingen egentligen kan regera. Utan myglandet måste fortsätta där en utländsk vilde kan ha makten eller regeringen måste regera på oppositionens budget. Helt tokigt! Makten framför allt kan inte få vara fortsatt den politik som ska styra landet. Det behövs en regering som är handlingskraftig och kan åstadkomma resultat. 
Jon Nilsson är en bra programledare, som äntligen har kommit fram till verkligheten i Sverige och som ledde programmet Agenda i går. Men det går knappast att bortse från alla dödsskjutningar i år som har blivit följden av den förnekande politiken under 2000-talet. Morgan Johansson står upp fast han ser ut att sitta.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar