torsdag 25 januari 2024

Kaffe är miljöförstörande enligt forskare

 Vetenskapsradion har konstaterat att vi inte borde dricka varken kaffe eller äta mörk choklad för det förstör miljön. Att äta rött kött är det värsta man kan göra men inte långt efter kommer vårt kära kaffe enligt vissa. Jovisst jag har som andra druckit kaffe sedan tonåren. Däremot har jag aldrig lärt mig att dricka energidrycker som också innehåller koffein. 

Men nu är det ju inte så att det gör någon större skillnad om alla svenskar slutar att dricka kaffe eller äta choklad. Det här är klimatforskarnas problem inte mitt. Det krävs mycket land för att odla kaffe och choklad nämligen. Men nu görs det ju och inte skulle jag vilja avstå från mina två koppar kaffe per dag. Te innehåller också koffein plus coca cola, men dessa drycker är väl inte så absolut miljöförstörande, så att vetenskapen intresserar sig för dem. 

Jag säger som jag ofta har sagt. Det gäller att inte låta mänskligheten växa till många fler miljarder för det förstör planeten mer än allt annat. Vi är som en invasiv skadlig art, som tyvärr är tillräckligt intelligent för att ta död på allt annat på jorden. Det hänger på kvinnorna i Afrika mest att inse att de inte ska föda 5-6 barn per kvinna. Men det är inte särskilt politiskt korrekt att vetenskapligt påstå detta. 

PS. År 2050 beräknas Afrika ha fördubblat sin befolkning från omkring 1,3 miljarder nu. DS. Inga kommentarer:

Skicka en kommentar