onsdag 31 januari 2024

Största lagändringarna någonsin mot kriminalitet

Jag såg regeringens presskonferens på förmiddagen i dag som handlade om alla de åtgärder som nu vidtas mot brottsligheten. Det är en samordning av alla myndigheter för att de ska kunna utbyta information sinsemellan så att inte de kriminella längre kan söka bidrag på fler ställen samtidigt utan att upptäckas. Migrationsverket ska samarbeta med f-kassan och csn så att inte bidrag kan försvinna till människor som aldrig skulle ha fått dem. 

Tydligen är det så svårt för vanligt folk att förstå detta eller också vill inte pressen stöta sig med ett visst klientel. För vad som kom ut ur presskonferensen var att regeringen ska till Bryssel i kväll och att Ungern också kommer att finnas där. Då kan Kristersson och Orbán träffas och samtala. För detta med Nato är alla överens om i partierna i Sverige, så det är riskfritt att beskriva. Vi vanliga visste redan detta förut att de skulle ses där. Det är ingen stor nyhet.

Men att Sverige nu måste likna Italien i sin bekämpning av den organiserade brottsligheten och störa dennas sätt att ta över också företag för att sedan strunta i att sköta dem och istället ta pengar ur deras verksamhet eller att narkotika är en stor inkomstkälla så att tullen nu får beväpna sig, för detta är farligt att ingripa emot, eller att det ska gå att ta hand om förmögenheter utan brottsmisstanke då legala inkomster inte svarar mot dessa. Eller att det ska bli brottsligt att föra ut stulet gods ur Sverige. Nä detta var inte värt att nämna särskilt. Men här är en artikel som tog upp allt. Tack för det! En del av detta som samkörning mellan myndigheter träder i kraft 1 juni i år. 

Denne försvarsminister Najah al-Shammari fick lön från hemlandet Irak, men tyckte att hans familj skulle åtnjuta bidrag i Sverige. Till slut blev vi av med honom för han fick inte återvandra till Sverige som han ville när han hade skrivit sig i Irak. Han var också svensk medborgare. Han lyckades med detta genom att använda ett annat namn. Skamligt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar