söndag 18 februari 2024

Stackars prins Harry

 Prins Harry insåg att hans pappa kung Charles inte skulle leva i evighet och när kungen opererades för förstorad prostata och det då dessutom upptäcktes cancer. Då tog prins Harry planet tillbaka till sitt hemland för att kanske bli lite mer sams med familjen. Han tänkte sig några dagar på Sandringham, men så blev det inte. Kungen ville inte veta av honom där, utan tog emot honom i sin fyra våningars bostad i London Clarence House.

Prins Harry tyckte att han kunde återvända nu till sin familj och få kungliga uppdrag igen. Att hans pappas sjukdom skulle ha gjort honom svag och medgörlig. Men kung Charles och han hade ett kort samtal på någon halvtimme och någon större förening med familjen var det inte fråga om, utan Harry blev ombedd att ta in på hotell över natten. Han fick inte sova över i någon kunglig bostad. Han träffade inte heller sin bror prins William. Så han tog flyget tillbaka till USA så fort det gick. 

Prins Harry fortsätter bära det karma som skapades av Edvard VIII. Han avgick som kung för att gifta sig med den frånskilda amerikanskan mrs Simpson. Och nu har Harry gjort något liknande genom att gifta sig med den frånskilda amerikanskan Meghan. Prins Harry har också slutat att företräda kungahuset genom en uppgörelse som gjordes på Sandringham. Prins Harry är ute ur kungahuset. Inget kan ändra på detta.

Kungahuset har sina strikta regler och det finns ingen chans att prins Harry återigen skulle kunna företräda detta. Är han ute så är han. De båda Meghan och Harry har redan brutit mot det löfte de gav drottning Elizabeth att de inte skulle använda sina titlar för att tjäna pengar. Nu har de lanserat en hemsida där de använder sina titlar och detta för att tjäna mer pengar. 

Prins Harry skrev sin bok Spare, som kom ut för ett år sedan, där han attackerade kungafamiljen. Och han öste ur sig av sitt livs trauma. Camilla beskrevs som farlig, hans pappa Charles som oförmögen att visa känslor och hans storebror William som tävlingsinriktad och mycket medveten om att hans position ger honom vetorätt mot lillebror. Harry ville förklara för familjen hur illa han hade haft det i boken. Men det var knappast rätt sätt. Han sålde ut inte bara sin familj utan också sina vänner och tidigare flickvänner. 

Denne prins är rik och priviligerad, men trodde att hans mamma levde ända tills han var 24 år. Att hon bara gömde sig för världen. Helt otroligt. Trodde han verkligen det? Alla visste vad som hade hänt henne. Hon dog i en bilolycka i Paris. Detta såg jag på morgonen då hon hade dött 1997 i svensk TV. Visst kan han må dåligt även fast han är prins. Men att riva upp himmel och jord för detta är så dumt att jag tror att han är inte särskilt intelligent. Eller alldeles för känslig för att kunna vara prins. Han lär få ta skeden i vacker hand nu när han själv har skapat den situation där han befinner sig. Aldrig mer kunglighet ingående i familjen.

Här är parets nya hemsida som inte fanns när drottning Elizabeth levde. För de hade lovat att inte använda sina titlar för att tjäna pengar. Men nu så. Både kunglig vapensköld och titlar. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar