onsdag 3 april 2024

Alla lurade av klimatpropagandan

 Det är ingen skillnad på vädret eller klimatet mot förr. Det är sig likt. Sjätte månaden nu som det snöar i Stockholmstrakten och snön ligger kvar. Jag har upplevt snart åtta decennier av väder. Skillnaden nu är att alla lastbilar ska ta sig fram på däck som inte klarar vädret. Förr i världen var dessa fordon inte så stora, tunga och långa och hade dessutom snökedjor om snöstormen slog till. 

Men från medier och forskare har det omtalats att det ska bli Medelhavsklimat här och detta har påverkat nya generationer, som tror på denna profetia. Dessutom har det påverkat meteorologerna, som faller i samma fälla. SVT anklagade i morse Trafikverket för detta, men fick förklaringen att det är lastbilarna som fastnar i backarna och därför blir det köer och dessutom kommer inte de räddande bärgarna fram heller. Ansvaret för att köra på vägarna är bilisternas. Och de hade fått höra att inte köra med sommardäck, men det gör lastbilar ändå. 

Vi betalar själva för plogningen här omkring och den sköter sig utmärkt. Det plogades i går kväll fast det fortsatte att snöa, men det gick fint att komma ut till stora vägen. Men det finns en övertro på människors förmåga att slå mot naturen. Dessa krafter är alltid större än vi är och vi behöver rätta oss. Men det har den "civiliserade" människan glömt bort. 

Och just när jag var tacksam över att elen inte försvann när det var snöstorm så gjorde den det. Men den var bara borta någon timme nu. Inte något dygn som den har varit i dåtiden. 

En tredjedel av landet hade vår, men där kom ett rejält bakslag med snö i så gott som hela landet. Och mer lär komma i morgon. Men meteorologerna har bestämt att våren aldrig backar till vinter. Det lyssnar dock inte vädrets makter på. 
Så här mycket is finns det nu vid Nordpolen. Jag är glad att det inte är mer än så. 

1 kommentar:

  1. Av det jag sett ute på vägarna är mängder av lastbilarna inte svenskregistrerade, dessutom har de dåliga däck.

    SvaraRadera