söndag 14 april 2024

Allahs stat i krig

UPPDATERAT

 Människor behåller sina religiösa kollektiva system under årtusenden. Inget kan få dem att ändra sig i grupp. Särskilt inte Iran som är Allahs egen stat. Och inte något alls har hänt inom kollektivet av män sedan Muhammed gick omkring på jorden och predikade krig. 

Låt dem nu kriga ett tag så får vi se hur det går. Ibland måste det gå alldeles för långt för att människor till sist ska inse att de har gått på fel väg. I natt drömde jag om lutfisk och vaknade med tårar i ögonen. Kan tänka att det beror av att lutfisk var något som min mamma gjorde i ordning i min barndom. Till julen. En kompenserande dröm till den verklighet som utspelar sig. 

De stora religionerna har alltid stått emot varandra. Farligare än någonsin nu när det är möjligt för mänskligheten att utrota sig självt. Jorden kommer inte att gå under, bara omvandlas till mera natur och kanske ett bättre ställe för djuren. De riktiga djuren således, inte de groteska monstren till djur i människoklädnad. 

Meningen med en tillvaro som människa är inte att bli religiös utan att förbli andlig. Att ha kontakt inåt var och en med något annat än det medvetna livet, men inte gå in för varken religion eller politik och fastna där i slagord och svart-vita bilder av andra människor. Men där hamnar ändå mänskligheten med jämna mellanrum i tiden. 

En liten 7-årig arabisk beduinflicka skadades svårt när alla drönarna föll över Israel i natt. Hon träffades av splitter. Annars drabbade inte dessa drönare särskilt hårt för de blev nedskjutna. Men för ledarna i Iran är det ändå ett segrande anfall. De behöver behålla folket på ledarnas sida och hämnden är alltid ljuv för att Israel attackerade ett iranskt konsulat i Damaskus. Det brukar vara tabu, men här fick de bort höga iranska militärer och det ansågs vara värt priset. 

Damaskus är en av världens äldsta städer, som fortfarande bebos och kriget om staden har pågått sedan åtminstone år 635 då araberna erövrade staden. Muhammed var död, men hans läror hade fått fäste. Staden omnämns också i bibeln i första Mosebok. Staden grundades av en arameisk kung på 1000-talet före Kristus. Så slaget om denna stad har stått i tusentals år. Fast araméerna var inte krigiska utan anpassade sig till dem, som hade slagit sig ned tidigare på platser dit de kom. 

15 april 2024

Situationen i Mellanöstern går tillbaka 100 år när England och Frankrike delade upp landet mellan sig. Fast England hade lovat bort landet till både araber och judar. Det var på den tiden då nationalstater var viktiga så det blev också så i Mellanöstern. Fast judar och araber tidigare hade kunnat bo på samma ställen. 

Då grundades motsättningarna mellan de båda folkslagen judar och araber. Och Palestina skulle bli arabiskt och inte judiskt ansåg araberna. Så därför säger de nu att deras Palestina ska sträcks sig från floden Jordan till Medelhavet. Det betyder att Israel ska utplånas. Tyvärr var det koloniministern Winston Churchill som delade upp landet genom att okänsligt dra raka gränser utan hänsyn till folken som bodde där. Han var åtta dagar i området innan han bestämde sig. 

Allt detta berodde också av att England under första världskriget ville ha judarna på sin sida, för de trodde på att judar hade makt i världens olika länder. 

16 april 2024

Här kan ni läsa om utvecklingen hitintills. Det är ett religiöst krig som pågår och Iran står bakom detta. En text på ledarplats i Göteborgs-Posten som berättar sanningen om detta galna krig. Det handlar inte om Gaza utan om att Israel ska utplånas nu äntligen. Det är den totala missuppfattningen kring vad religion ska stå för. Det blir istället som om motsvarigheten till djävulen har tagit plats i människorna i Mellanöstern. 


Så här ser kollektivet av religiösa islamska män ut. De ser fiender i andra religiösa grupper. Dessa krig tar aldrig slut om inte människorna själva var och en ändrar sig. Det brukar vara kvinnan bakom allt, men de är alldeles för förtryckta i denna manliga hemisfär.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar