torsdag 11 juli 2024

Att vara släkt med en kriminell är farligt

 Den 16-åring som sköts ihjäl i Bagarmossen var inte måltavla, men hans storebror är kriminell. Det gäller att inte befinna sig ute mitt i natten och att inte tjafsa med killar med skjutvapen. Hitintills i år har 21 skjutits ihjäl i Sverige. Antalet skjutningar har varit 133 under 2024. 

Länge skrev jag om morden som utfördes, men numera är de vardagsmat så det är ingen idé tycker jag. Det går inte att få stopp på mördandet när så olika slags människor har samlats i vårt land. Män och pojkar har alltid velat bli rika snabbt genom att gå utanför lagen och utöva våld mot andra. Det är lättare om de inte identifierar sig med det svenska. Jag såg det som ung också. Men då fanns inte så många utifrån kommande i Sverige. Under 2023 mördades 121 personer i Sverige. 

Det är naturligtvis social misär som gör att dessa pojkar/män blir kriminella. Jag är uppvuxen två stationer från Bagarmossen vid T-banan. I Björkhagen var det massor med barn som växte upp, men de var från Sverige nästan alla utom någon enstaka från Finland. Då som nu bodde vi i hyreshus, men ingen pratade om den sociala misären. För den såg vi inte. Många hade det sämre än vi. 

Då fanns det en positiv framtidstro på 50-talet för Sverige låg bra till efter andra världskriget. Det var stökigt då också i skolan med slagsmål på skolgården, men inte så allvarligt. Ingen dog. Numera gäller det att sno åt sig så mycket som det går innan allt går åt skogen. Ta pengar eller annat med våld. Så lyder framtidstron.

Kring 62 000 personer är aktiva i eller kopplade till gängen i Sverige, säger polisen. Det räcker för att skapa mycken oro. Och många brott. Det finns nästan 23 000 poliser ute i tjänst. De har hjälp av sammanlagt 15 500 civila som jobbar tillsammans med dessa poliser. 





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar