lördag 20 juli 2024

Emelie och Martina behöver islam

 De båda vännerna Emelie och Martina i Skåne har konverterat till islam. De greps känslomässigt av vad som stod i koranen, började gråta, och tänkte inte så mycket utan tog på sig slöjor. Det får mig att minnas vad jag såg som barn på TV när kvinnorna grät när Hitler talade och jag frågade mamma varför. De är väl kära i honom, sade min mamma. 

Massor av människor i Tyskland blev frälsta då genom visionen av tusenårsriket och alla nya strikta regler. Det fanns en tydlig fiende i judar. Dessa skulle äntligen utrotas efter tusentals år. De hade ju tagit död på Jesus dessutom. Det är svårt att begripa denna syn, men då hade ingen varit nära att ha fått svälta för en limpa kostade så mycket mer när dagen var slut än när den började. Hyperinflationen inträffade 1923. Hitler lovade stabilitet i ett land som hade lidit mycket. Allt en följd av första världskriget.

Alla tog på sig en uniform och instämde i budskapet, för att känna sig trygga. Detsamma som Emelie och Martina nu gör i Sverige år 2024. De känner sig uppenbarligen tryggare när islam är dominerande. Tidigare kunde de göra som de ville, men stod inte ut med denna frihet. De behöver den strikta livsstil som islam erbjuder och tänker inte så mycket på utsattheten som kvinnor har i muslimska länder när de inte har på sig slöjan eller följer de regler som männen, imamer, sätter upp. 



De båda vännerna Emilie och Martina har äntligen fått struktur på livet precis som flickorna ovan under Hitlerregimen. Att andra lider under dessa förtryckande strukturer är inget de funderar över. 

1 kommentar:


  1. Mormor övergick till Jehovas Vittnes lära på gamla dar, efter morfars död ...

    SvaraRadera