söndag 14 juli 2024

Trump blev nästan mördad

UPPDATERAT

Det var under ett tal Trump höll i Pennsylvania på lördagen som skott avlossades och Trump tog med handen mot örat. Han blödde där. Han dök ned bakom talarstolen och när han togs bort av livvakterna så var han blodig i ansiktet. En åskådare är död och två allvarligt skadade. Det var en man på ett tak, som hade ett gevär. Han sköt mot Trump, men han sköts själv sedan också av Secret Service och är död. Trump vred på huvudet just innan han sköts annars hade han träffats direkt i huvudet.

Det är vilda västern som vanligt i USA. Landet som är uppbyggt på våld och vapen. Varje år så skjuts 40 000 människor till döds i Förenta Staterna. I landet finns 400 miljoner vapen i omlopp. Fler än befolkningen som uppgår till ca 333 miljoner människor. Det här lär inte skada Trump i hans kandidatur utan tvärtom. Han får säkerligen fler på sin sida nu när han också har blivit ett brottsoffer.

6:48

Thomas Matthew Crooks, 20 år, heter han som sköt. Ett foto på honom visar en ljus vit man. Det här nedan är ett körkortsfoto på honom. 


Trump träffades av ett skott på ena örat och var blodig när han restes upp av livvakter. Det våldsamma USA kunde ha tagit död på honom. 

Här är den av Gud benådade presidentkandidaten. Jo en del ser det så och Trump var rörd när han anlände och fick ta emot hyllningarna. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar