måndag 5 augusti 2024

Jay Slater dog av skallskador inte av värme

UPPDATERAT

 Jay Slater som försvann när han var 19 år troddes ha dukat under för värme på Teneriffa precis som Michael Mosley gjorde i den grekiska övärlden. Detta som var svårt att ta in eftersom Mosley var en känd hälsoguru och omtalade för människor i TV-program hur de skulle leva. Han borde ha vetat att inte överanstränga sig. Han blev 67 år. 

Jay Slater dog dock av skallskador efter att han hade ramlat i den bergiga terrängen på Teneriffa. Det har konstaterats nu när hans kropp har förts tillbaka till England. Värme kan man klara sig från i bästa fall, men inte den oförmåga att reflektera som gjorde att 19-åringen gav sig av i svår terräng när han hade missat bussen. Vila i frid! 

Denna märkliga oförmåga att veta sina gränser drabbade också hälsogurun Mosley på semestern. Så han gick en alldeles för lång promenad på ön Symi i Grekland och lyckades inte ta sig tillbaka till civilisationen. Värmen på 40 grader var en bidragande orsak, men han dog enligt obduktionen av naturliga orsaker. Så han levde inte längre än andra trots sina hälsotips. Hans pappa dog som sjuklig 74-åring och det var då Michael Mosley bestämde sig för att bli hälsoguru. För han ville bli äldre än så och förbli frisk. Måtte han också vila i frid!

10.8.2024

I dag begravs Jay Slater. Han kommer för alltid att förbli 19 år. 


        Faksimil från Daily Mail


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar