torsdag 12 september 2024

Jon Bon Jovi hindrade självmord

 Jon Bon Jovi lyckades övertala en kvinna, som tänkte hoppa i floden i Nashville, att avstå från sitt självmord. Han fick henne att klättra tillbaka till rätt sida om räcket. Hon fick en kram av honom och de gick tillsammans därifrån. Han befann sig på bron för att spela in något med ett kamerateam, men fick nu möjlighet att rädda en kvinnas liv. 

Ända sedan en kollega på DN tog livet av sig 1987 är jag extra starkt emot självmord. De flesta som tar livet av sig är män. Och jag tror absolut inte att det är någon idé att ta livet av sig, för det orsakar så mycket smärta i omgivningen. Och de som räddas tillbaka till livet är glada för det mesta att de lever. 

Livet är smärtsamt för alla på olika sätt, men vi har alla kommit hit för att gå igenom detta liv. Det är så dumt att avsluta det i förtid. Tyvärr så ökar självmorden i Sverige medan de minskar i EU. Män står för drygt 76 procent av alla självmord inom EU. Det finns alltid hjälp att få när någon mår extra dåligt. 


Här är Jon Bon Jovi på väg fram till kvinnan som tänkte hoppa från bron ned i floden. Hon övertalades att gå tillbaka och fick hjälp med det. De släppte henne inte utan gick tillsammans med henne bort från bron. 

1 kommentar:

  1. https://en.wikipedia.org/wiki/It%27s_My_Life_(Bon_Jovi_song)
    Blir nästan smått ironiskt när man tänker på den här texten ...

    "It's my life
    It's now or never
    I ain't gonna live forever
    I just want to live while I'm alive"

    SvaraRadera