onsdag 16 oktober 2024

Stackars Mbappé

 Den här världsberömde fotbollsspelaren (fast jag aldrig hade hört talas om honom) är anklagad för våldtäkt på en kvinna när han var här under par dagar i Stockholm. Ungefär 48 timmar var han i Stockholm och då hann han med en våldtäkt enligt kvinnan. Han har helt och hållet nekat till detta och påstår att det är falska nyheter och en stämning hänger i luften. 

Men polisen säger nu att de har en hel del bevis och allt fortgår i vanlig ordning. Kanske skiljer sig Mbappés syn på våldtäkt från den som enligt lagen finns i Sverige. Jag vet att när jag inte ville ligga med en kille när jag bodde i Frankrike, så tyckte han att jag var väldigt underlig, för i Sverige så gjorde ju alla så på 60-talet. Enligt honom. Jag undvek efter det att säga att jag var svenska. 

Som sagt det är inte säkert att förhållandena i Sverige och lagarna här om våldtäkt har gått in hos Mbappé och hans kompisar. Våldtäkten ska ha skett den 10 oktober på hotellet där han bodde sägs det. Sedan 2018 är detta ett brott om det inte bygger på frivillighet i Sverige. Säger kvinnan nej så betyder det nej. Om det ändå genomförs ett sexuellt umgänge från mannens sida så är det våldtäkt. Kläder är tagna i beslag hos kvinnan och hon sökte i det här fallet vård på en våldtäktsavdelning på sjukhus. 

Här lämnar Mbappé hotellet i Stockholm för att ta privatflyget till Korsika. Någon som har råd och kan flyga världen runt tycker väl att alla kvinnor borde vara villiga. Han är dock än så länge skäligen misstänkt för våldtäkt. Lägre misstankegraden. Mbappé tjänar åtminstone 800 miljoner kronor årligen. Sanslöst! Han är den bäst betalda fotbollsspelaren i världen just nu. 

1 kommentar:

  1. Lustigt till Korsika.
    Herr Buonaparte med anknytning från Korsika våldtog ju han ävenledes
    Jämför Maria Walewska i Polen.
    Duroc observerade.
    Blev en Fransk utrikesminister så småningom med den kvinnan.

    SvaraRadera