tisdag 23 september 2014

Mördade Yara var som en slav

UPPDATERAT
Jag hoppas att 8-åriga Yara i Karlskrona, Blekinge, ska få någon rättvisa. Hennes mördare skyller på varandra fast hon hittades död utanför deras lägenhet och att det är helt klart att hon blev misshandlad till döds.

Hade hon aldrig skickats till det underbara landet Sverige av sina föräldrar för att bo med släktingar hade detta aldrig hänt. Hoppas verkligen att båda kan dömas för barnmisshandel och barnamord.

Här har jag tidigare skrivit om detta.

30.9.2014
Troligen är det kvinnan i familjen som är skyldig. Det säger åtminstone mannen, som har filmer till bevis. Men kvinnan säger att det var hon som ringde efter ambulans när flickan var svårt skadad. En så tråkig historia. De båda är faster och farbror till Yara.
23.10.2014
Och nu ska rättegången börja i nästa vecka. Hoppas att båda blir dömda. Vad jag förstår så befinner sig Yaras pappa här fortfarande och ska vara med på rättegången. Flickan var uppenbarligen ett barn, som skulle kunna få hit sina föräldrar också och Yaras pappa ger sig inte förrän hela familjen är här har han sagt. Hon misshandlades så svårt att fettpartiklar frigjordes ut i blodet och tog sig till lungorna och täppte till dem. Kanske blev hon också kvävd av en kudde. Förskräcklig historia!
24.10.2014
Yaras pappa trodde hon var trygg i Karlskrona. Tyvärr är släkten ibland värst.
29.10.2014
Nu börjar rättegången om mordet på Yara. Det är otroliga vittnesmål, som kommer fram. Alla verkar ha vetat om hur det stod till bland grannarna, men ingen anmälde detta till någon alls. Varför? Rädsla för att verka rasistiska? Hur kan en åttaåring få slås ihjäl i Sverige av släktingar? Mannen skyller på kvinnan och kvinnan fattar inte varför hon är anklagad.
4.2.2015
Har inte orkat skriva om domen mot de båda fosterföräldrarna, men uppdaterar nu. Kvinnan fick livstid i tingsrätten och mannen sex år. Det var kvinnan som besinningslöst hade slagit flickan över hela kroppen tills hon dog. Mannen hade inte ingripit och blir dömd för medhjälp. Medierna kan inte hantera att en kvinna har gjort detta, någon som skulle ha varit underställd mannen, men uppenbarligen inte var det. Utan tvärtom den som stod för våldet. Oisin Cantwell i Aftonbladet menar att var och en av oss skulle kunna ha gjort det här. Nej det är inte sant. Bara denna kvinna kunde göra detta, ingen annan. Han menar att det inte var något monster, som gjorde detta mot flickan. Nej det var något värre än ett monster. Kvinnan lät sig gripas av denna ondska och gjorde detta mot flickan. Det var värre än något monster eftersom hon gjorde detta under lång tid. Vi människor har var och en av oss en fri vilja och ifall vi väljer att mörda ett barn så måste samhället straffa detta. Så självklara saker. Men inte för Oisin Cantwell. Nästa steg är väl att förklara denna mörderska som offer. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar