söndag 9 april 2017

Elvaåring död i terrorattacken

UPPDATERAT
En liten flicka dog i terrorattacken på Drottninggatan. Hon var elva år, skulle snart fylla tolv, men så gammal blev hon inte. Hennes mamma hade kontakt med henne strax innan det som hände för hon hade lämnat skolan och de skulle träffas i tunnelbanan. De talades vid innan 15-tiden på fredagen. Sedan var hon försvunnen och Missing People hade också letat efter henne. De anhöriga fick beskedet i går att hon tillhör dödsoffren. Vila i frid lilla flicka! 
11:02
En belgisk kvinna är avliden i terrorattentatet på Drottninggatan. Det meddelar den belgiske utrikesministern på twitter. 
12:42
En brittisk medborgare och ännu en svensk medborgare har dödats i terrorattacken. Det meddelade polisen nyss på sin presskonferens. Sammanlagt med elvaåringen och den belgiska kvinnan blir det fyra personer. Här skriver Daily Mail om detta. 
16:50
Chris Bevington, 41 år avled i terrorattacken. Han hade bott i Sverige i tio år. Här skriver Sky News om detta. 
Chris Bevington jobbade på Spotify i Stockholm
och dödades inte långt från sitt kontor.
10.4.2017
En kvinna från Uddevalla var den andra svenskan som dödades under terrorattacken. 
8:50
Och här nedan kan ni se småbarnsmamman Maïlys Dereymaeker, 31, som var i Stockholm för att träffa vänner, men aldrig hann se dem utan istället mejades ned av lastbilen. Första dödsoffret. 
Småbarnsmamman Maïlys Dereymaeker blev första dödsoffret.
Faksimil från Le Soir i Belgien. 11.4.2017
Här berättar Bohusläningen att det var 69-åriga Lena Wahlberg från Ljungskile som också mördades av terroristen i fredags den 7 april. 
14:22
Enligt vad en kvinna har berättat för mig så finns det bilder på den elvaåriga flickan när hon ligger död på gatan och detta påstås jag har publicerat. Det är absolut och totalt förtal, men tyvärr går det aldrig att komma åt på internet. Jag har själv inte sett något av detta. Det är fruktansvärt otäckt om detta cirkulerar på internet. 

Jag vet att det finns bilder av den levande flickan, som anhöriga har lagt ut på internet när hon var försvunnen och det finns också någon som har lagt ut detta när det blev allmänt känt att flickan var död för tre dagar sedan. En bild således på den levande leende flickan. 

När någon dör så är det så vi vill minnas dem! Levande. Vi vill minnas allt gott de medförde här i livet och hedra dem för att de har levat. Inte för det ögonblick de föll offer för en terrorist. Tänk på alla år dessa döda på Drottninggatan levde och tänk på dem med kärlek och inbäddade i det klara ljus som brukar åtfölja goda människor. Tyvärr så behövs det ofta stort lidande och katastrofer innan människor begriper att något inte fungerar. Det har vi nu fått uppleva alla i Sverige.

Själv har jag många döda anhöriga och vänner jag kan minnas så. Det är så när man blir äldre att fler och fler dör runtomkring. Tidigare trodde jag inte att det gick att överleva sådant. Men det gör det. Det är upp till oss att inte förstenas av livet utan att förbli levande och kärleksfulla. Om detta berättar alla människor som har levt en smula. Jag har själv skrivit om meningen med livet här. 

Här kan ni läsa det jag skrev den 12.4.2017 om detta. Där tackar Ebba Åkerlunds föräldrar svenska folket. 

Och här att hundratusentals klick är en chock samt att pressfrihet och yttrandefrihet inte är samma sak. Pressfrihet är något medierna har, men medborgare har större möjlighet att yttra sig. 

28.4.2017
Ett femte dödsoffer krävdes i dag för terrorattacken på Drottninggatan. Det var en kvinna i 60-årsåldern, som hade vårdats på sjukhus i södra Sverige. Här kan ni läsa vad polisen skrev om detta. 
14:29
Det var Marie Kide, 66, som dog i dag i efterverkningarna av terrordådet på Drottninggatan. Här skriver Trollhättans kommun om henne. 
29.6.2017
Jag hade en bild från Missing People av Ebba Åkerlund plus hennes namn, som fortfarande står i rubriken på internet (artikelnamnet) för google tar inte bort namn. Det har stått där hela tiden. Bilden var publicerad för att hon var försvunnen och Missing People letade efter henne. Jag förstår fortfarande inte den reaktion som blev. Det var förmodligen från vänsterhåll eftersom det var TV4 och Johan Macéus som bad mig ta bort mitt inlägg ovan för att föräldrarna ville detta. Att ta bort hela blogginlägget hade varit censur och jag begriper fortfarande inte den begäran för yttrandefriheten finns i Sverige, men jag tog bort bilden på henne plus vad hon hette. Så blev inlägget exakt detsamma som redan var publicerat i många medier. Nedan det twitter jag fick från Johan Macéus. Jag hade länkat mitt blogginlägg till twitter. Jag tog bort länken. 


Det var den här bilden som fanns i mitt
blogginlägg.
Missing People hade publicerat den.
För Ebba Åkerlund var försvunnen.  


Här skrev jag också om detta. Och även här. Här skrev jag om själva terrordådet.

12 kommentarer:

 1. Ta genast bort detta inlägg då familjen inte vill ha det ligga ute, varken här eller på Facebook, visa respekt

  SvaraRadera
 2. Anmäl inlägget! Hennes familj har har vädjat om att alla inlägg & bilder ska tas bort från sociala medier och internet!

  SvaraRadera
 3. Ditt inlägg om den 11-åriga flickan sprids nu som en löpeld på Facebook. Människor är mycket upprörda eftersom föräldrarna uppenbarligen vädjat om att inläggen skall tas bort.
  Av hänsyn till de anhöriga är vi många som tycker att du borde respektera deras önskan och omedelbart plocka bort uppgifterna.
  Jag hoppas du tar ditt förnuft till fånga och inser det olämpliga i inläggen.

  SvaraRadera
 4. Du har ingen laglig rätt att använda dig bilden på Ebba i din blogg. Ta ned den på en gång, familjen vill inte att den sprids och det här kommer att polisanmälas om bilden inte tas ner.

  SvaraRadera
 5. Går inte detta emot föräldrarnas önskan? Mycket respektlöst av dig!

  SvaraRadera
 6. ta bort bilden på flickan, läst att familjen inte vill att den läggs ut.

  SvaraRadera
 7. Ofrenes ansikt!
  Jeg kan ikke fatte hvorfor den forferdelig hendelse kunne skje ... i Sverige... så åpen og raust land. En asylsøker som fikk avslag til sin søknad for noen måneder siden, men allikevel holdte seg i dette landet drepte noen og skade flere uskyldige mennesker. Det kan ikke gjentas! Innvandringspolitikk må endres ... Sverige må følge eksempel fra lille broren Norge!

  SvaraRadera
 8. Hur är man funtad när man i sin iver att publicera inlägg, skadar mer än man tillför??
  Så osmakligt och respektlöst att du lägger ut namn och bild på flickan, trots att familjen vädjar om att de inte vill publiceras. Respektera familjens vädjan och ta bort inlägget!

  SvaraRadera
 9. Snälla ta bort det inlägget. Flickans familj vill inte exponera sitt barn. Familjen sörjer.

  SvaraRadera
 10. Vet du varför den 11-åriga flickans identitet inte får röjas när de övriga tre offrens identitet publiceras offentligt. Varför är flickan anonym?

  SvaraRadera
 11. Först i dag hittade jag alla kommentarer. De var många fler, men jag tog bort de flesta. Att ta bort inlägget skulle ha varit censur. Det har vi inte i Sverige. Vi har yttrandefrihet.

  SvaraRadera