onsdag 27 september 2017

Varför uppmärksamma nazister?

UPPDATERAT
Varför är det så viktigt med nazister? Varför är de inte förbjudna som de terrorister de är? Jo det har jag redan svarat på i ett annat inlägg: det beror av att gränsen gentemot terroristgrupper på vänsterkanten kan bli svår att dra. Men här får vi nu veta i Expressen att det finns en handbok för nazister och hur de ska uppföra sig. Inte så intressant. Precis som andra terrorister är dessa utanförstående, betraktar sig inte som en del av det svenska samhället. Det vet vi redan. Varför får dessa några hundratal män så mycket uppmärksamhet? Är inte detta lite missriktat? Sedan andra världskriget har Sverige snöat in på nazister medan andra terrorister är inte lika farliga.  

I dag fick vi veta att det finns 150 brottsoffer för den senaste terroristen i Stockholm då fem människor mejades ned av hans lastbil och dödades plus att 15 skadades och att 50 personer jobbar heltid med detta terrorbrott. I Järva så specialbevakas dessutom 60 radikala islamister av polisen och Säpo. Som av en händelse så kom terroristen Rakhmat Akilov just från Järva innan han begick terrordådet på Drottninggatan i april i år. Han ville dessutom tidigare ansluta sig till IS plus att han nu har anklagat häktespersonalen för att vara rasister och gjort "hitlerhälsningar" mot dem. Det är som jag brukar säga att det politiska spektrumet går cirkeln runt. Yttersta vänstern och högern kan ta varandra i hand. Precis som John Cleese har beskrivit i sin bok Livet och hur man överlever det. Han skrev den tillsammans med Robin Skinner.

Problemet med terrorister som är islamister är att det går inte att förbjuda en religion. Det går inte att förbjuda imamer. Men kristna genomför inte några terrordåd i religionens namn. Men det svenska samhället har varit så eftergivet mot islam. Särskilt Broderskapsrörelsen/Tro och solidaritet inom socialdemokraterna. Och den organisationen är det fortfarande. Det är det närmaste vi har att blanda ihop religion och politik i Sverige, vilket i islams länder är legio. Där har det sällan funnits någon stark stat utan religion och släkter, klaner har styrt. Medan vi har styrts av staten sedan Gustav Vasa. 

Partierna till vänster om mitten är grundade på den traditionella moderns syn, säger boken Livet och hur man överlever det. De betonar därmed vikten av att älska alla lika mycket och utan villkor för deras egen skull. Oberoende av deras förmåga och eller hur mycket de anstränger sig. Där befinner sig också den svenska staten gentemot världens folk. Alla ska vara snälla och trevliga mot varandra. Och vi ska vara extra vänliga mot alla som vill komma hit. Den traditionella fadern står för regler och auktoritet samt värdesätter människor olika och det gör också partier till höger om mitten. De belönar också människor olika efter hur viktig roll de spelar i gruppen. Det är bra med båda föräldrarnas synsätt och en balans mellan dem. Så att både regler, auktoritet och normer finns plus att välfärden i Sverige gör att vi kan ha ett någorlunda jämställt samhälle.

Tyvärr har vi tagit emot för många utifrån, som inte är vana vid en stat eller betraktar den med misstänksamhet och därför knakar vårt samhälle i fogarna. Det ser vi nu när en "maffiafamilj" i Göteborg är med och skipar rätt utanför vårt samhälles polis, lagar och förordningar. Så som det brukar gå till i traditionella samhällen i Mellanöstern. Vi i Sverige ser knappast hur socialdemokratiska och kristna vi fortfarande är rent kollektivt. Moderns värderingar styr och det patriarkala har sällan någon plats hos oss. Kanske är det därför några hundra nazister kan få medierna att gå i taket? Förbjud alla organisationer som vill undanröja grunden för folkstyret och grundlagen. Så har Tyskland bestämt. Kan inte vi också göra det?
10:39
Här håller polisen presskonferens om den största polisiära insatsen sedan 2001 i Göteborg. Det rustas till krig tydligen för motdemonstranterna blir många. Tiotusentals människor beräknas befinna sig på gatorna. Ännu mer upptrappning till lördagen.
11:33
Det laddas verkligen för krig genom att extremvänstern bussas till Göteborg. Fulla bussar kommer från hela Norden. Antifascistisk aktion (AFA) har en egen handbok där de anser att det är helt okej att ta till våld för att stoppa en nazistdemonstration. 
Det gäller att ha balans i en familj mellan det moderliga
 och det faderliga. Precis som i ett samhälle.
Faksimil från Livet och hur man överlever det.
Skriven av John Cleese och Robin Skinner. Inga kommentarer:

Skicka en kommentar