tisdag 2 juli 2024

Folkutbyte eller bara vanlig invandring

 Genom att socialdemokraterna hade hand om invandringen före 2022 så kom det många nya invånare till Sverige. År 2015-16 slogs rekord med 163 000 som sökte asyl. Men fortfarande så invandrar kring 90 000 varje år till landet. Och 27 procent av folket har utländsk bakgrund - antingen födda utomlands eller har två utländska föräldrar. 

Så här har det aldrig tidigare sett ut i Sverige och inte heller har vi haft så mycket skjutningar eller så många mord i gangstersammanhang. Detta är inte någon vanlig invandring som har pågått, utan det har varit beroende av krig utomlands. Och varje gång det kommer vågor av sådant folk till Sverige så blir det problem. Det går inte att bestrida. 

Spelar det någon roll vilken hudfärg en människa har? Nej absolut inte, men det som spelar roll är vilka föreställningar som finns inombords hos olika människor, vilket hudfärg de än har. Nu har också socialdemokraterna kommit med förslag om att riva hus i utsatta områden och göra omplaceringar av människor för att få bort utsattheten. Omkring 550 000 svenskar bor i dessa sk utsatta områden. Staten ska gå in och ordna till nya och fina bostäder. 

Det låter för mig som vi ska tillbaka till 40-talet och de bostäder där jag växte upp för det var bostadsbrist även då. Efter andra världskriget. Så mina föräldrar fick förtur till den nybyggda förorten Björkhagen och en tvåa på 60 kvadrat. Det berodde av att de hade två barn och då hade de rätt till en egen lägenhet. Likadant är det ännu i Sverige. För bostadsbristen har aldrig upphört. 

Folkutbyte är ett fult ord, men det kanske kan användas i Sverige eftersom vi har så många som kommer utifrån och som har andra föreställningar om saker och ting än vi som är infödda sedan länge. Det är ett problem, som inte kommer att gå över av sig självt. 

PS. Freden i Lausanne år 1923 medförde en stor folkomflyttning då 360 000 turkar (muslimer) flyttades från Grekland och 1,4 miljoner greker (kristna) fick lämna Turkiets landområde. Fast de hade bott där sedan Homeros dagar, dvs i tusentals år. DS.

Så här kan ett utsatt område se ut. Detta är Blombacka i Södertälje där en man i 21-årsåldern sköts till döds tidigt i morse. Gangstermord. Offret tillhörde Saltskogsfalangen. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar