måndag 28 december 2015

Asylsökande nere på 2 000 i veckan

Det är en stor skillnad på de drygt 10 000 som kom i november när Sverige var totalt öppet mot andra länder. Men i dag ligger de asylsökande senaste veckan på 2 066 stycken. Kanske kan julen spela in och kylan och mörkret. Men i dag satt fortfarande migranterna från Rumänien i den sjugradiga kylan utanför både Ica och Coop. De har inte ens åkt hem över julen utan önskar fortfarande God Jul till alla som går förbi. Sverige är det värsta rasistlandet tyckte en rumän då i början av november. Innan lägret i Malmö revs. För de fick inga alternativ till lägret. Det hade de fått ute i Europa i andra länder, enligt honom. 

Sådana tongångar är inte längre så populära. Sverige sluter sig i vintermörkret och blir något som jag mer känner igen från 60-talet då ingen blev svensk medborgare utan vidare. Inte ens från vårt grannland Finland. Statsminister Stefan Löfven sade redan i november att vi måste ned till under 2 000 asylsökande i veckan och det verkar helt möjligt att uppnå nu.

Danska politiker kräver dock nu att Sverige ska stå för notan på en miljon om dagen när det ska införas ID-kontroller på dansk sida från nästa måndag. Det är vad själva omhändertagandet av passagerarna beräknas kosta plus uteblivna biljettintäkter. Sverige är också anmält till EU-kommissionen för snedvriden konkurrens eftersom kontrollerna inte gäller Öresundsbron. Bara tåg och färjor. Samtidigt tycker Åsa Romson att Sverige borde kunna ta emot betydligt fler invandrare än 100 000 per år. Om ett par år tycker hon att vi återigen ska vara uppe på nivåer, som vi inte klarar nu. 
29.12.2015
En miljöpartistisk kommunpolitiker från norra Sverige har gripits i Peru. Han är stämplad som terrorist av regeringen där och det var inte säkert för honom att återvända till detta land. Han är svensk medborgare.
14:14
Det var politikern Angel Villaverde som greps i Peru när han landade där för att fira jul med sin mamma. Han är politiker för miljöpartiet i Sundsvall. Hans mamma var döende och det var därför han ville träffa henne en sista gång. Han har nu fått hjälp från partikamraterna som har intygat att han är en god medborgare genom mejl, han är dessutom omtänksam plus en stöttepelare enligt en partikamrat i Sundsvall. 

1 kommentar:

 1. Nya intervjun med Åsa Romson kommer inte att passera
  obemärkt vad gäller det antal flyktingar hon hoppas på.

  Reagerade också själv på att romerna satt ute "som vanligt"
  på julafton. Även om nu givmildheten skulle öka så borde
  minskningen av antalet potentiella givare vara tillräcklig
  för att de skulle dra sig tillbaka och kanske t o m fira
  jul själva.

  SvaraRadera