tisdag 29 december 2015

Vem är Lemmy Kilmister?

En del som dör har jag helt missat under deras leverne. En sådan man var Lemmy Kilmister i Motörhead. Har aldrig brytt mig om det bandet helt enkelt. Inte min stil. Eller tråkigt namn på bandet och nu kommer de att lägga av. Han dog i cancer Lemmy och blev 70 år. Lika gammal som jag är. Det tog två dagar så var han död efter diagnosen. Jo, så kan det gå. 

Ursäkta om jag låter lite avslagen och icke medkännande, men jag har hört om så många cancerfall nu och också om någon annan som fick diagnosen och dödsdomen på samma vecka som han dog. Så var det inte med min sambo Olle, men han dog ändå efter ett par års kamp (fast han själv sade att han nog hade varit sjuk i tre år) och han blev 57 år. Död i cancer. Min svägerska dog ännu yngre när hon var 49 år i cancer också. Så det känns inte så farligt att behöva dö som denne 70-åring efter ett utsvävande liv minst sagt. Och när han hade gjort allt han ville och var världsberömd och inte ångrade något alls, eftersom det inte var någon idé.

Han fixade tydligen piller till Jimi Hendrix läser jag i Die Welt och han var enligt dem en ädel vilde. Jaha. Bara hans mamma fick kalla honom Ian och han var född på julaftonen 1945 (så jag är till och med äldre än han blev) och han var agnostiker, närapå ateist. Hmm. Som sagt jag har inte något förhållande alls till varken bandet eller honom, men vila i frid ändå. Tror han lär upptäcka att det där med döden är betydligt överskattat. Och att vi är andliga varelser trots allt. Nedan finner ni vad som står på deras hemsida på facebook. 

There is no easy way to say this…our mighty, noble friend Lemmy passed away today after a short battle with an extremely aggressive cancer. He had learnt of the disease on December 26th, and was at home, sitting in front of his favorite video game from The Rainbow which had recently made its way down the street, with his family. 
We cannot begin to express our shock and sadness, there aren’t words.
We will say more in the coming days, but for now, please…play Motörhead loud, play Hawkwind loud, play Lemmy’s music LOUD.
Have a drink or few.
Share stories.
Celebrate the LIFE this lovely, wonderful man celebrated so vibrantly himself.
HE WOULD WANT EXACTLY THAT.
Ian ‘Lemmy’ Kilmister
1945 -2015
Born to lose, lived to win.

1 kommentar:

  1. Kanske inte min favorit heller, även om jag äger någon
    enstaka skiva. Drar mig till minnes en tecknad seriesatir
    där bandet benämndes "Motoroil" ...

    SvaraRadera